Пиріг з груздями і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Грузді - дуже смачні і надзвичайно цінні гриби (в них міститься багато білків). Тому пиріг з груздями і картоплею виходить не тільки смачним, але і дуже ситним і поживним. Спробуйте самі!
Опис приготування:
Не можу не поділитися з Вами цим чудовим рецептом пирога з груздями і картоплею! Подавати до столу його можна як гарячим, так і холодним, але я все-таки раджу другий варіант.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (якщо використовуєте сухі - 7-10 г)
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - . За смаком
- Солоні грузді - 300 грам
- Картопля - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Сир - 150 грам (твердий)
- Крем - . За смаком (можна замінити на майонез)
1. У теплу (37-38оС) молоко додаємо цукор і дріжджі.
2. Перемішуємо і ставимо в тепле місце на 15 хвилин.
3. Після вказаного часу опара повинна піднятися.
4. Яйце збиваємо з сіллю.
5. До отриманої суміші додаємо рослинне масло, ретельно перемішуємо.
6. Додаємо підійшли дріжджі, знову перемішуємо.
7. Всипаємо борошно і вимішуємо тісто. Воно не повинно бути надто крутим.
8. Тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півгодини.
9. Цибулю дрібно нарізаємо.
10. Гриби ретельно промиваємо і обсушуємо. Потім нарізаємо тонкими скибочками.
11. Картопля також нарізаємо скибочками.
12. На дрібній тертці натираємо сир.
13. У змащену маслом форму для запікання викладаємо тісто, розгортаємо його приблизно 3 мм завтовшки і піднімаємо на бортики.
14. Тісто трохи змащуємо сметаною.
15. На тісто викладаємо гриби. Солимо, перчим.
16. Потім викладаємо цибулю.
17. Наступний шар - картопля. Знову трохи солимо.
18. Картопля змащуємо сметаною і посипаємо сиром.
19. Ставимо форму в розігріту до 180 ° С духовку. Випікаємо 30-35 хвилин.
20. При подачі можна посипати зеленню і подавати зі сметаною. Смачного!