Рецепт Пиріжки з чорницею фото

Пиріжки з чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Дріжджове тісто , Чорниця
Пісні страви
Для дітей
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 4 - 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пиріжки з чорницею популярні в багатьох країнах світу, і це не дивно. Цей рецепт відрізняється простотою, а пиріжки припадуть до смаку як маленькій дитині, так і самому прівердлівому гурману.

Опис приготування:

Щороку, коли починається чорничний сезон, кожна домогосподарка думає, який смакотою з додаванням чорниці можна порадувати своїх друзів і близьких. Саме в такий сезон у мене і народилася ідея придумати простий рецепт пиріжків з чорницею, які легко приготувати в домашніх умовах. Вони припадуть до смаку кожному, хто любить чорницю, але при цьому не хоче витрачати багато часу і сил на їх приготування. Ці булочки -прекрасноє рішення як для повсякденного, так і для святкового столу. Пиріжки з чорницею припадуть до смаку будь-якому.

  • Свіжі дріжджі - 50 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 400 грам (масло має бути кімнатної температури. 250 г. - для тіста; 50 г. - для начинки; 100 г. - змастити готову випічку.)
  • Цукор - 350 мілілітрів(100 мл. - для тіста; 50 мл. - для начинки; 200 мл. Посипати готову випічку)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 775 грам
  • Пекарський порошок - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Марципан - 50 грам
  • Chernichnoe Varenie - 50 мілілітрів
пиріжки з чорницею - фото крок 1
Нагрійте воду до температури 37 З. Дріжджі подрібнити в посуд, залийте теплою водою, розмішуйте, поки вони не розчиняться. В окремому посуді змішайте цукор і масло. Візьміть велику миску, в неї вбийте яйця, додайте масло з цукром, поступово додайте борошно, пекарський порошок і сіль. Добре перемішайте і місіть тісто руками близько 10 хв або ж скористайтеся кухонним комбайном і місите тісто 5 хв. Після чого слід дати тісту постояти близько 40 хв.
Для начинки слід змішати марципан, цукор і масло.
пиріжки з чорницею - фото крок 2
Тісто розділяється на дві частини. Розкачайте на прямокутники розміром 40х60 см.
пиріжки з чорницею - фото крок 3
Половину прямокутника намажте половиною марципанової суміші, уздовж довжини. Зверху намажте чорничним варенням.
пиріжки з чорницею - фото крок 4
Складіть тісто навпіл так, щоб тісто без начинки закрило сторону з начинкою.
пиріжки з чорницею - фото крок 5
Уздовж короткої сторони разрешьте тісто на смужки шириною 2 - 3 см.
пиріжки з чорницею - фото крок 6
Кожну смужку слід розрізати таким чином: починаючи з вільного краю і залишаючи приблизно один сантиметр до місця згину, розрізати тісто посередині.
пиріжки з чорницею - фото крок 7
Поверніть кожну зі смужок таким чином, щоб вийшла спіраль.
пиріжки з чорницею - фото крок 8
Кінці кожної спіралі з'єднайте, сформуйте окружності.
пиріжки з чорницею - фото крок 9
Нагрійте духовку до температури 200 З і випікайте пиріжки приблизно 8 - 10 хв. Готову випічку змастіть маслом і посипте цукром.

Схожі рецепти