Пиріжки з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з чорницею популярні в багатьох країнах світу, і це не дивно. Цей рецепт відрізняється простотою, а пиріжки припадуть до смаку як маленькій дитині, так і самому прівердлівому гурману.
Щороку, коли починається чорничний сезон, кожна домогосподарка думає, який смакотою з додаванням чорниці можна порадувати своїх друзів і близьких. Саме в такий сезон у мене і народилася ідея придумати простий рецепт пиріжків з чорницею, які легко приготувати в домашніх умовах. Вони припадуть до смаку кожному, хто любить чорницю, але при цьому не хоче витрачати багато часу і сил на їх приготування. Ці булочки -прекрасноє рішення як для повсякденного, так і для святкового столу. Пиріжки з чорницею припадуть до смаку будь-якому.
- Свіжі дріжджі - 50 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 400 грам (масло має бути кімнатної температури. 250 г. - для тіста; 50 г. - для начинки; 100 г. - змастити готову випічку.)
- Цукор - 350 мілілітрів(100 мл. - для тіста; 50 мл. - для начинки; 200 мл. Посипати готову випічку)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 775 грам
- Пекарський порошок - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Марципан - 50 грам
- Chernichnoe Varenie - 50 мілілітрів
Нагрійте воду до температури 37 З. Дріжджі подрібнити в посуд, залийте теплою водою, розмішуйте, поки вони не розчиняться. В окремому посуді змішайте цукор і масло. Візьміть велику миску, в неї вбийте яйця, додайте масло з цукром, поступово додайте борошно, пекарський порошок і сіль. Добре перемішайте і місіть тісто руками близько 10 хв або ж скористайтеся кухонним комбайном і місите тісто 5 хв. Після чого слід дати тісту постояти близько 40 хв.
Для начинки слід змішати марципан, цукор і масло.
Для начинки слід змішати марципан, цукор і масло.
Тісто розділяється на дві частини. Розкачайте на прямокутники розміром 40х60 см.
Половину прямокутника намажте половиною марципанової суміші, уздовж довжини. Зверху намажте чорничним варенням.
Складіть тісто навпіл так, щоб тісто без начинки закрило сторону з начинкою.
Уздовж короткої сторони разрешьте тісто на смужки шириною 2 - 3 см.
Кожну смужку слід розрізати таким чином: починаючи з вільного краю і залишаючи приблизно один сантиметр до місця згину, розрізати тісто посередині.
Поверніть кожну зі смужок таким чином, щоб вийшла спіраль.
Кінці кожної спіралі з'єднайте, сформуйте окружності.
Нагрійте духовку до температури 200 З і випікайте пиріжки приблизно 8 - 10 хв. Готову випічку змастіть маслом і посипте цукром.