Пиріжки з чорницею на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з чорницею на кефірі - це дуже смачна страва. Начинка з приємною кислинкою відмінно поєднується з тестом на кефірі. Такими пиріжками можна пригостити гостей, а можна спекти їх для своїх діток.
Найсмачніші пиріжки виходять, якщо використовувати свіжу чорницю. Але взимку вона не завжди доступна, тому підійде і заморожена. Такі пірожочкі зручно брати з собою в дорогу, а також на роботу. Всім відомо, що чорниця дуже корисна для здоров'я і позитивно впливає на зір. Тому швидше за дивіться, як приготувати пиріжки з чорницею на кефірі, і насолоджуйтеся ароматної випічкою.
- Борошно пшеничне - 550 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Чорниця - 400 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Дріжджі - 12 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сир - 600 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крупа манна - 2 Ст. Ложки
- Мигдаль - 50 грам
Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то дістаньте їх з морозилки і дайте їм відтанути. Невелику частину (близько ста грам) помістіть в чашу для блендера і збийте разом з вершками до повної однорідності.
До збитим чорниці і вершкам додайте цукор, сіль і вбийте одне куряче сире яйце. Просійте в миску половину борошна, змішайте її з сухими дріжджами.
Введіть сухі продукти до чорничною масі. Також влийте в неї три столові ложки рослинної олії без запаху. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Замісити м'яке і еластичне тісто.
Скачайте тісто в кулю, покладіть його в миску. Накрийте миску харчовою плівкою або рушником. Залиште тісто для вистоювання.
У кавомолці або блендері перетворите мигдаль в крихту. Помістіть крихту в миску, до неї додайте решту чорницю, сир і ванільний цукор. Все ретельно перемішайте, потроху вводите манну крупу.
Тісто має збільшитися як мінімум в два рази. Присипте робочу поверхню борошном, викладіть на неї тісто. Розділіть його на дві частини.
Кожну половинку розділіть на вісім рівних шматочків, які необхідно скачати в кульки. Кульки розплющите рукою, викладіть в центр кожного по ложці начинки. Кінець кліпу, сформуйте пиріжки.
Викладіть отримані пірожочкі на застелений пергаментом деко, змастіть їх молоком і поставте в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Випікайте пиріжки сорок хвилин до повної готовності.