Пиріжки з чорницею на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Дуже проста і легка домашня випічка з ягодами стане прекрасним доповненням до чаю післяобіднього. Рекомендую рецепт пиріжків з чорницею на сковороді!
Якщо у вас є не тільки чорниця, але і інші ягоди, можете сміливо додавати. Цього разу я, наприклад, додала ще й брусницю: вийшла кисло-солодка суміш. Для приготування пиріжків з чорницею на сковороді ми приготуємо дріжджове тісто, будемо смажити пиріжки у великій кількості масла. Дивимося рецепт. До речі, можна і без коньяку обійтися.
- Борошно - 700 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Молоко - 250 мілілітрів
- Олія соняшникова - 100 мілілітрів
- Дріжджі - 30 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Коньяк - 2 чайних ложки
- Полуничний - 600 грам (чорниця, брусниця)
- Крохмаль - 10 чайних ложок

У миску налити підігріте молоко і воду. Розвести дріжджі. Насипати цукор і сіль. Влити масло і коньяк.

Насипати просіяне борошно, добре перемішати.

Приблизно через годину тісто підніметься. Обмять його і викласти на стіл. При необхідності можна додати борошно. Але тісто має бути вологим, НЕ tugim.

Розділити його на булочки і залишити на столі. Коли булочки піднімуться, робитимемо пиріжки. Булочки розрівняти руками. Якщо тісто липне до рук, обваляйте його в борошні і розкачати на тонкі листи.

Викладаємо ягоди на тісто.

Посипаємо цукром за смаком і крохмалем (10 ложок).

Загортаємо і щільно скріплюємо, пиріжки великі виходять досить.

Пиріжки смажимо в олії на розігрітій сковороді, до золотистого кольору.

Пиріжки з чорницею на сковороді готові. Смачного!