Пиріг зі смородиновим варенням на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Це найпростіший і недорогий рецепт приготування пирога на кефірі. Родзинка цього десерту в тому, що в тісто додається смородинове варення. З простих інгредієнтів виходить смачний пиріг.
Додати в пиріг можна будь густе варення. Я вирішила спробувати зробити пиріг зі смородиновим варенням на кефірі за класичним рецептом. Випікається він 35-45 хвилин (в залежності від духовки).
- Смородинове варення - 1 склянок
- Сода - 1 чайних ложок
- Оцет - 1 чайних ложок
- Кефір - 1 склянок
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2, 5 склянки
1. Беремо смородинове варення, додаємо в нього соду (гасимо оцтом).
2. Додаємо яйця і цукор. Продовжуємо збивати.
3. В кінці додаємо кефір і борошно. Доводимо масу до однорідної консистенції, після чого виливаємо в форму для запікання і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо до готовності близько 45 хвилин.
4. Даємо пирога трохи охолонути, після чого витягаємо його з форми, нарізаємо і подаємо до столу.