Рецепт Пиріг зі смородиновим варенням на кефірі фото

Пиріг зі смородиновим варенням на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Кефір
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це найпростіший і недорогий рецепт приготування пирога на кефірі. Родзинка цього десерту в тому, що в тісто додається смородинове варення. З простих інгредієнтів виходить смачний пиріг.

Опис приготування:

Додати в пиріг можна будь густе варення. Я вирішила спробувати зробити пиріг зі смородиновим варенням на кефірі за класичним рецептом. Випікається він 35-45 хвилин (в залежності від духовки).


  • Смородинове варення - 1 склянок
  • Сода - 1 чайних ложок
  • Оцет - 1 чайних ложок
  • Кефір - 1 склянок
  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 2, 5 склянки
пиріг зі смородиновим варенням на кефірі - фото крок 1
1. Беремо смородинове варення, додаємо в нього соду (гасимо оцтом).
пиріг зі смородиновим варенням на кефірі - фото крок 2
2. Додаємо яйця і цукор. Продовжуємо збивати.
пиріг зі смородиновим варенням на кефірі - фото крок 3
3. В кінці додаємо кефір і борошно. Доводимо масу до однорідної консистенції, після чого виливаємо в форму для запікання і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо до готовності близько 45 хвилин.
пиріг зі смородиновим варенням на кефірі - фото крок 4
4. Даємо пирога трохи охолонути, після чого витягаємо його з форми, нарізаємо і подаємо до столу.

Схожі рецепти