Бісквіт зі смородиновим варенням
(покроковий рецепт з фото)
Домашню випічку любить кожен і найпростіше господині побалувати своїх близьких або гостей випічкою на швидку руку. Наприклад, бісквіт зі смородиновим варенням - швидко, смачно і просто.
Менше години і ви побалуєте гостей і домашніх дивним, простим і смачним домашнім ласощами. Такий бісквіт зі смородиновим варенням виходить не тільки смачний, але і гарний в розрізі. Якщо хочете зробити бісквіт з кремом - можете змастити середину навіть звичайним джемом або приготувати будь-який крем на смак. Родзинка цієї домашньої випічки в тому, що для неї не потрібен крем, оскільки варення в тесті дає свій незвичайний смак.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 склянок
- Кефір - 1 склянок
- Варення смородинове - 1 склянок
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сода - 1 чайних ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
1. Бісквіт на кефірі готується традиційним способом. Для початку потрібно збити яйця (в venchika допомоги або міксером). Маса повинна вийти пенообразной. Поступово вводимо цукор і продовжуємо збивати.
2. Вводимо смородинове варення і продовжуємо збивати. Варення може бути абсолютно будь-який на ваш смак. Я в цей раз захотіла гостей побалувати красивим бісквітом і незвичайним смаком, який дає смородина.
3. Додаємо борошно і збиваємо до тих пір, поки не розчиняться всі грудочки.
4. І в самому кінці вводимо соду. Гасити її не потрібно, оскільки в кислому дієти середовищі вона гаситься сама. Перемішуємо масу і виливаємо в змащену форму. Краще, якщо форма буде круглою.
5. Отриманий бісквіт зі смородиновим варенням повинен охолонути, після чого його можна буде дістати з форми. Якщо є бажання, його можна розрізати і змастити будь-яким кремом (вершковим, заварним або навіть звичайним густим джемом). Я ж залишила його в первісному вигляді, оскільки в тісто поклала досить варення.
6. Нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю. Смачного!