Печиво зі смородиновим варенням
(покроковий рецепт з фото)
Смачне печиво з пісочного сирного суфле з ароматною солодкою начинкою - краще рішення до вечірнього чаювання для всієї родини. Дуже простий рецепт, а печиво завжди виходить смачно!
Ці печива зі смородиновим варенням печуться, як пиріг, а лише потім нарізаються. Тому вони і називають по різному: хто тертим пирогом, хто віденським печивом. Нам же головне, щоб це було смачно, чи не так? Печиво вийде смачним, перевірено часом. Тісто можна робити густим, якщо додасте більше борошна, а можна і ось таким, як в цьому рецепті - злегка в'язким. На результаті це не відіб'ється, печиво буде дуже смачним.
- Смородинове варення - 250 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Олія - 200 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
Вершкове масло або маргарин необхідно розтопити. Додамо до маслу яйця і цукор.
І збиваємо-перемішуємо все міксером в однорідну масу.
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Замість розпушувача можна взяти соду 0, 5 чайної ложки і погасити її оцтом.
І розмішуємо тісто. У цьому рецепті тісто буде злегка в'язким. Якщо вам не подобається працювати з таким тестом, можна додати ще склянку борошна.
Третю частину тіста викладаємо в пакет і відправляємо на 30 хвилин в морозилку.
Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього тісто. Розрівнюємо і формуємо невеликі бортики.
Тепер викладаємо смородинове варення. Якщо у вас рідке варення, додайте до нього 1-2 ложки крохмалю і перемішайте.
А тепер натираємо замерзле тісто з морозилки на крупній тертці прямо над листом. Покриваємо стружкою з тіста всю поверхню.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30-40. Потім охолоджуємо і розрізаємо на печива: хоч ромбами, хоч квадратиками. Можна посипати цукровою пудрою.