Пряники зі смородиновим варенням
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт пісної випічки - пряник зі смородиновим варенням в домашніх умовах. Ці ласощі з пряникового тесту можна готувати з будь-яким варенням, родзинками і навіть горіхами.
Популярна страва вже не тільки російської кухні. Пряники готують в різних куточках земної кулі на основі варення, горіхів, сухофруктів або цукатів. Тісто класичне "пряничное" (на кефірі), готується швидко. Ось чому пряник зі смородиновим варенням вважається випічкою на швидку руку.
- Кефір - 1 склянок
- Смородинове варення - 1 склянок
- Борошно - 1 склянок
- Сода - 1 чайних ложок
- Цукор - 100 грам
- Ізюм - 20 грам
1. Дуже легкий рецепт пряники. Ще це тісто називають "пряниковим" . Беремо склянку смородинового варення і додаємо до нього чайну ложку соди. Чекаємо, поки почнеться реакція
2. Додаємо кефір, борошно і цукор. Замішуємо тісто вручну або за допомогою міксера. За консистенцією воно повинно вийти трохи рідше, ніж на оладки (як густа сметана).
3. Виливаємо в форму для запікання і відправляємо в розігріту духовку на 20-25 хвилин.
4. Даємо пряники трохи охолонути і витягаємо її з форми. Готовність її перевіряється зубочисткою або ножем.
5. Я ще додаю трохи какао і родзинок - зі смородиновим варенням це поєднання чудове!