Рецепт Пиріг з варенням смородиновим фото

Пиріг з варенням смородиновим
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Яйця
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пиріг готується на основі пісочного тіста, начинка - домашнє смородинове варення. Випічка виходить дуже апетитною і смачною, прекрасно поєднуючись з молоком або гарячим чаєм.

Опис приготування:

Приготуємо пиріг з варенням смородиновим в домашніх умовах. Спершу приготуйте пісочне тісто, розділіть його на 2 частини. Одну частину викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Намазуємо тісто шаром варення. Другу частину тіста змішуємо з борошном і натираємо на крупній тертці, присипавши їм пиріг. Випікаємо пиріг в духовці до готовності. Хай щастить!

  • Борошно - 4 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Ванілін - 2 грами
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
  • Варення смородинове - 1 Склянка
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 1
Змішуємо розтоплене вершкове масло з ваніліном і цукром. Додаємо яйця і ретельно перемішуємо.
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 2
Соду гасимо оцтом.
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 3
Вливаємо соду і просіваємо в масу борошно. Vиmeshivaem в змішувачі допомоги.
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 4
Готове тісто повинно вийти еластичним і м'яким, не прилип до рук.
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 5
Деко застилає пергаментним папером. Testo частка на 2 частини, одна повинна бути трохи більша за іншу. Меншу частину вимішайте з 0, 5 склянкою борошна. Більшу частину викладаємо на деко і розтягуємо руками, щоб вийшов тонкий шар, покриває деко.
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 6
Змащуємо тісто смородиновим варенням.
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 7
Час, що залишився тісто скачайте в кулю і натріть на крупній тертці, присипавши їм пиріг.
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 8
Випікаємо пиріг в духовці 20-25 хвилин, температура 200 градусів.
пиріг з варенням смородиновим - фото крок 9
Готовий пиріг ріжемо ромбиками і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти