Пиріг з варенням смородиновим
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг готується на основі пісочного тіста, начинка - домашнє смородинове варення. Випічка виходить дуже апетитною і смачною, прекрасно поєднуючись з молоком або гарячим чаєм.
Приготуємо пиріг з варенням смородиновим в домашніх умовах. Спершу приготуйте пісочне тісто, розділіть його на 2 частини. Одну частину викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Намазуємо тісто шаром варення. Другу частину тіста змішуємо з борошном і натираємо на крупній тертці, присипавши їм пиріг. Випікаємо пиріг в духовці до готовності. Хай щастить!
- Борошно - 4 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Ванілін - 2 грами
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Варення смородинове - 1 Склянка
Змішуємо розтоплене вершкове масло з ваніліном і цукром. Додаємо яйця і ретельно перемішуємо.
Соду гасимо оцтом.
Вливаємо соду і просіваємо в масу борошно. Vиmeshivaem в змішувачі допомоги.
Готове тісто повинно вийти еластичним і м'яким, не прилип до рук.
Деко застилає пергаментним папером. Testo частка на 2 частини, одна повинна бути трохи більша за іншу. Меншу частину вимішайте з 0, 5 склянкою борошна. Більшу частину викладаємо на деко і розтягуємо руками, щоб вийшов тонкий шар, покриває деко.
Змащуємо тісто смородиновим варенням.
Час, що залишився тісто скачайте в кулю і натріть на крупній тертці, присипавши їм пиріг.
Випікаємо пиріг в духовці 20-25 хвилин, температура 200 градусів.
Готовий пиріг ріжемо ромбиками і подаємо до столу. Смачного!