Пиріг зі смородиновим варенням в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю солодощі зі смородинової начинкою. У випічці варення з цієї ягоди виглядає дуже вдало. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг зі смородиновим варенням в мультиварці.
Цей пиріг я готувала на вершковому маслі. Деякі готують його на маргарині. Однак перший варіант, як мені здається, виходить значно смачніше (з маргарином виходить бюджетні). Блюдо вийшло з приємною смородинової кислинкою і свіжим ягідним ароматом!
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Смородинове варення - 200 грам
Масло дістаємо за півгодинки до готування з холоду. Нарізаємо його на шматочки і з'єднуємо з цукром і яйцями. Перетираем, всипаємо в ту ж миску борошно і розпушувач.
Замішуємо ось таке гладеньке і еластичне за структурою тісто. Воно не повинно бути надто тугим. Колобок тесту прибираємо на годину в холод і зберігаємо в харчовій плівці.
Я зробила хитріше. Прибрала тісто в морозильну камеру на півгодинки. Далі відрізала дві третини від загального колобка. Розкотила і поклала на мультіварочную чашу. Обов'язково зробила бортики по краях для начинки. Зверху вилила варення і засипала порваним в крихту тестом (залишилися).
Встановила режим "випічка", час - 1 немає. 20 хвилин. Як тільки пиріг приготується, необхідно дістати чашу і дати масі охолонути (хвилин 10). Після цього випічка легко дістається і не розсипається. Прикрашаємо пиріг ягодою при подачі. Смачного!