Пиріг «Зебра» зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати пиріг "зебра" зі сметаною. Вийде смачна і вельми оригінальна випічка, адже шоколадні та білі коржі будуть чергуватися між собою, як смуги на зебрі! смачно!
Перед вами простий рецепт пирога "зебра" зі сметаною. Це смачне, ніжне і дуже цікаве ласощі з м'яким вершковим смаком і ароматними коржами. Вам точно сподобається, тим більше, що пиріг готується дуже легко і просто. Спробуйте, рекомендую!
- Крем - 400 грам (половина - в тісто, половина для крему)
- Борошно - 400 грам
- Згущене молоко - 600 грам(400 г. - в тісто, 200 г. - в вершках)
- Яйця - 3 штуки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Зробимо тісто, для цього змішаємо 400 г. Згущеного молока і 200 г. Сметани, додамо яйця, розпушувач і борошно, перемішаємо.
2. Далі в половину тіста вводимо какао-порошок, тісто має набути коричневий колір. Далі все просто: випікаємо коржі при температурі 200 градусів в духовці приблизно по 15-20 хвилин кожен.
3. Коржів повинно вийти парну кількість. Я готувала просто два коржа різних кольорів, а потім їх розрізала уздовж. Чекаємо, поки вони повністю охолонуть і трохи затвердіють. Тільки після цього ріжте, інакше можуть розвалитися.
4. Тим часом зробимо крем: змішаємо залишилася сметану і згущене молоко, цим кремом змажемо коржі, накладаючи їх один на одного.
5. Залиште пиріг постояти хоча б на дві години в холодильнику. Після чого декорують, як вам подобається, нарізуйте і подавайте до столу!