Рецепт Пиріг «Зебра» зі сметаною фото

Пиріг «Зебра» зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати пиріг"Зебра" зі сметаною. Вийде смачна і вельми оригінальна випічка, адже шоколадні та білі коржі будуть чергуватися між собою, як смуги на зебрі! смачно!

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт пирога"Зебра" зі сметаною. Це смачне, ніжне і дуже цікаве ласощі з м'яким вершковим смаком і ароматними коржами. Вам точно сподобається, тим більше, що пиріг готується дуже легко і просто. Спробуйте, рекомендую!

  • Крем - 400 грам (половина - в тісто, половина для крему)
  • Борошно - 400 грам
  • Згущене молоко - 600 грам(400 г. - в тісто, 200 г. - в вершках)
  • Яйця - 3 штуки
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
пиріг
1. Зробимо тісто, для цього змішаємо 400 г. Згущеного молока і 200 г. Сметани, додамо яйця, розпушувач і борошно, перемішаємо.
пиріг
2. Далі в половину тіста вводимо какао-порошок, тісто має набути коричневий колір. Далі все просто: випікаємо коржі при температурі 200 градусів в духовці приблизно по 15-20 хвилин кожен.
пиріг
3. Коржів повинно вийти парну кількість. Я готувала просто два коржа різних кольорів, а потім їх розрізала уздовж. Чекаємо, поки вони повністю охолонуть і трохи затвердіють. Тільки після цього ріжте, інакше можуть розвалитися.
пиріг
4. Тим часом зробимо крем: змішаємо залишилася сметану і згущене молоко, цим кремом змажемо коржі, накладаючи їх один на одного.
пиріг
5. Залиште пиріг постояти хоча б на дві години в холодильнику. Після чого декорують, як вам подобається, нарізуйте і подавайте до столу!

Схожі рецепти