Пиріг з яблуками і корицею
(покроковий рецепт з фото)
Найшвидший і простий пиріг з яблуками і корицею готується протягом півгодини. Усе, що потрібно, тонко нарізати яблука. А в іншому… Беремо готове тісто, по ложці цукру і кориці і все! приємного!
Цей пиріг готую тоді, коли гості на порозі. Буває, заскочить подруга на чашку кави, а до кави-то нічого і немає. Щоб остудити її палкий інтерес до мого особистого життя, я усукувати їй яблука і ніж. Це дійство (нарізування яблук тонкими скибочками) її трохи заспокоює, а у мене є час заварити каву. Пиріг не виходить солодким, тому хороший для бажаючих скинути вагу. А то кількість, що в пиріг додається, легко можна замінити сахарозаменителями.
Отже, як приготувати простий пиріг з яблуками і корицею?
1. Разморозьте лист готового листкового дріжджового тіста. Якщо треба - розкачайте. Форму для пирога змастіть вершковим маслом, присипте панірувальними сухарями і розподіліть тісто по всій формі, включаючи боки.
2. Яблука промийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте тонюсенькими часточками.
3. Нарізані яблука викладіть на тісто, як це видно на ілюстрації.
4. У маленькій каструлі розтопіть вершкове мало і збризніть їм яблука в тесті. Потім яблука посипте сумішшю з цукру і кориці.
5. Випікайте пиріг з яблуками і корицею в розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
Пиріг з яблуками і корицею готовий!
Подавайте з кулькою морозива.
Смачного!
- Готове дріжджове листкове тісто (лист) - 1 штука
- Яблука - 4-5 штук
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
Отже, як приготувати простий пиріг з яблуками і корицею?
1. Разморозьте лист готового листкового дріжджового тіста. Якщо треба - розкачайте. Форму для пирога змастіть вершковим маслом, присипте панірувальними сухарями і розподіліть тісто по всій формі, включаючи боки.
2. Яблука промийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте тонюсенькими часточками.
3. Нарізані яблука викладіть на тісто, як це видно на ілюстрації.
4. У маленькій каструлі розтопіть вершкове мало і збризніть їм яблука в тесті. Потім яблука посипте сумішшю з цукру і кориці.
5. Випікайте пиріг з яблуками і корицею в розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
Пиріг з яблуками і корицею готовий!
Подавайте з кулькою морозива.
Смачного!