Пиріг з вишнею «Klafuti»
(покроковий рецепт з фото)
Здивуйте і побалуйте своїх близьких неймовірно смачним пирогом! сьогодні розповім, як приготувати пиріг з вишнею "клафуті" : соковиті ягоди і повітряне тісто зведуть з розуму кожного. Готується за дві секунди!
Не лякайтесь, якщо ви ніколи не готували клафути з вишнею, тісто виходить дуже рідким, але так і повинно бути. Для приготування такого пирога підійде не тільки вишня, але і будь-які інші ягоди: чорниця, малина і смородина. Якщо у вас немає вершків, замініть їх жирним молоком і додайте 30г вершкового масла (якщо готуєте пиріг з даного рецептом). Раджу вам брати нероз'ємну форму діаметром 20 см, тоді тісто не витече, а висота пирога вийде оптимальної.
- Цукор - 125 грам
- Борошно - 60 грам
- Вершки 10-12% - 200 грам
- Молоко - 100 грам
- Вишня - 400-450 грам (без кісточок)
- Вершкове масло - 20 грам
- Яйце - 2 штуки
- Жовток - 3 штуки
- Ванілін - 1/2 чайних ложки
1. Цукор змішайте з просіяного борошном і ваніліном. Додайте молоко, вершки, яйця і жовтки. Перемішайте масу віночком і відправте тісто в холодильник на 1-1, 5 годину.
2. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і обсипте борошном. Надішліть в холодильник. Вишню промийте і очистіть від кісточок. Налийте в форму половину тіста.
3. Надішліть форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Потім дістаньте з духовки, розкладіть зверху вишню і залийте тестом.
4. Надішліть в духовку ще на 50 хвилин при температурі 180 градусів до готовності. Пиріг після випікання опаде. Смачного!