Пиріг «Klafuti» з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт особливо сподобається любителям ароматної кисло-солодкого вишні, так як тут ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг "клафуті" з вишнею. Це французький фруктовий пиріг з ряду заливний випічки.
Цей пиріг ще називають пирогом французьких домогосподарок, так як вважається, що інгредієнти для його приготування завжди повинні бути в будинку кожної домогосподарки! Це традиційний французький пиріг з дуже ніжним і повітряним тестом, а також з приємним ароматом кисло-солодкого вишні. Замість вишні ви можете використовувати журавлину або інші ягоди. Не лякайтесь, що пиріг не сильно піднімається, так і повинно бути за рецептом, адже пиріг виходить в міру вологим і важким.
- Вишня - 300 грам (без кісточок)
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цедра апельсина - 1 штука
- Кефір - 250 грам (або йогурт)
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 20 грам
- Цукрова пудра - 2-4 Ст. Ложок
1. У кефір або йогурт додайте розпушувач і добре перемішайте. Жовтки відокремте від білків і додайте до них цукор, сіль і цедру лимона. Добре перемішайте все з допомогою віночка.
2. Потім додайте кефір або йогурт з содою і перемішайте з допомогою міксера. Після цього додайте просіяне через сито борошно і перемішайте до однорідного стану.
3. Потім білки збийте до стійких піків і акуратно додайте в тісто. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто. Зверху викладіть вишню. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 35-45 хвилин.
4. Посипте готовий пиріг цукровою пудрою. Смачного!