Рецепт Пиріг «Klafuti» з вишнею фото

Пиріг «Klafuti» з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт особливо сподобається любителям ароматної кисло-солодкого вишні, так як тут ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг"Клафуті" з вишнею. Це французький фруктовий пиріг з ряду заливний випічки.

Опис приготування:

Цей пиріг ще називають пирогом французьких домогосподарок, так як вважається, що інгредієнти для його приготування завжди повинні бути в будинку кожної домогосподарки! Це традиційний французький пиріг з дуже ніжним і повітряним тестом, а також з приємним ароматом кисло-солодкого вишні. Замість вишні ви можете використовувати журавлину або інші ягоди. Не лякайтесь, що пиріг не сильно піднімається, так і повинно бути за рецептом, адже пиріг виходить в міру вологим і важким.

  • Вишня - 300 грам (без кісточок)
  • Цукор - 200 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Цедра апельсина - 1 штука
  • Кефір - 250 грам (або йогурт)
  • Борошно - 250 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Цукрова пудра - 2-4 Ст. Ложок
пиріг
1. У кефір або йогурт додайте розпушувач і добре перемішайте. Жовтки відокремте від білків і додайте до них цукор, сіль і цедру лимона. Добре перемішайте все з допомогою віночка.
пиріг
2. Потім додайте кефір або йогурт з содою і перемішайте з допомогою міксера. Після цього додайте просіяне через сито борошно і перемішайте до однорідного стану.
пиріг
3. Потім білки збийте до стійких піків і акуратно додайте в тісто. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто. Зверху викладіть вишню. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 35-45 хвилин.
пиріг
4. Посипте готовий пиріг цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти