Klafuti
(покроковий рецепт з фото)
Клафуті - це десерт родом з Франції, який поєднує в собі пиріг і запіканку. Все виглядає так, оскільки тісто використовується рідке. Ще одна відмінна риса - велика кількість начинки.
Цей рецепт варіативний. У нього додають будь-які м'які фрукти та ягоди, тому завжди можна отримати новий смак. Також випічку можна робити відразу в порційних формах і є з них ложкою, тоді і пекти десерт буде швидше. А поки що вивчіть, як приготувати клафути з ожиною в духовці.
- Ожина - 300 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 50 грам
- Борошно - 120 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 2 щіпки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Дно жароміцної посуду збризніть рослинним маслом. Присипте дно цукровою пудрою, викладіть промиті ягоди.
Зробіть рідке тісто, змішавши цукор з молоком, розтопленим маслом, сіллю, борошном і збитими яйцями. Влийте тісто у форму.
Запікайте клафути при 190 градусах протягом 35-45 хвилин в духовій шафі.
Подавайте десерт теплим, нарізавши його на порції. Приємного чаювання!