Рецепт Klafuti фото

Klafuti
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Ожина
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка

Клафуті - це десерт родом з Франції, який поєднує в собі пиріг і запіканку. Все виглядає так, оскільки тісто використовується рідке. Ще одна відмінна риса - велика кількість начинки.

Цей рецепт варіативний. У нього додають будь-які м'які фрукти та ягоди, тому завжди можна отримати новий смак. Також випічку можна робити відразу в порційних формах і є з них ложкою, тоді і пекти десерт буде швидше. А поки що вивчіть, як приготувати клафути з ожиною в духовці.

  • Ожина - 300 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 50 грам
  • Борошно - 120 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 2 щіпки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Klafuti - фото крок 1
Дно жароміцної посуду збризніть рослинним маслом. Присипте дно цукровою пудрою, викладіть промиті ягоди.
Klafuti - фото крок 2
Зробіть рідке тісто, змішавши цукор з молоком, розтопленим маслом, сіллю, борошном і збитими яйцями. Влийте тісто у форму.
Klafuti - фото крок 3
Запікайте клафути при 190 градусах протягом 35-45 хвилин в духовій шафі.
Klafuti - фото крок 4
Подавайте десерт теплим, нарізавши його на порції. Приємного чаювання!

Схожі рецепти