Французький десерт «Klafuti» з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Вже якщо французи в чомусь і знають толк, то це точно в випічці. Приголомшливий десерт, рецептом якого хочу поділитися, точно можна назвати родзинкою їх кухні, і не дарма! Він повітряний і ніжний
Це дивовижний рецепт, так як приготувати французький десерт "клафуті" з вишнею може навіть новачок на кухні. Все дуже швидко, просто, а результат - просто приголомшливий. Ідеальний варіант солоденького до чаю для всієї родини, обов'язково рекомендую спробувати!
- Вишня - 2 склянки
- Пластівці мигдалю - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 0.5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Ваніль - 1 За смаком
- Мигдальний екстракт - 1 За смаком
1. Жароміцних форму змастіть невеликою кількістю вершкового масла і присипте борошном. На дно викладіть мигдальні пластівці. Вишні вимийте і висушіть, видаліть у них кісточки. Розподіліть рівним шаром у формі.
2. З тестом все теж дуже просто: збийте в глибокій мисці яйця з цукром і дрібкою солі, додайте просіяне борошно, молоко, ваніль і мигдальний екстракт для аромату.
3. Тонкою цівкою акуратно влийте тісто у форму, а потім відправте все в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Випікається Клафуті з вишнею близько 35-45 хвилин (в залежності від того, яку корочку ви хочете отримати).
5. Ось така смакота! Перед подачею десерт можна прикрасити цукровою пудрою, наприклад. Приємного чаювання!