Рецепт Французький десерт «Ptifur» фото

Французький десерт «Ptifur»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Шоколад , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Птіфури - це асорті маленьких тістечок, приготованих, як правило, з одного тіста, але відрізняються вони формою і начинкою. Це десерт"на один укус" . Спробуйте!

Опис приготування:

Французький десерт пропоную прикрасити шоколадною глазур'ю - гляссажем. Для приготування шоколадного гляссажа влийте в сотейник 70 грамів води, всипте 70 грамів цукрового піску і доведіть до повного його розчинення, потім всипте через ситечко 30 грамів какао, влийте 65 мілілітрів теплих 32% -них вершків, додайте 6 грамів попередньо замочених в холодній воді листового желатину, все добре перемішайте. Працюйте з гляссажем при температурі не вище 20 градусів. Хай щастить!

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Горіхи - 50 грам
  • Шоколад - 200 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Ванільний цукор - 8 грам
французький десерт
Підготуйте необхідні продукти.
французький десерт
Відокремте жовтки від білків, до жовтків всипте цукровий пісок.
французький десерт
Перетріть жовтки з цукровим піском, можна за допомогою міксера.
французький десерт
Горіхи можуть бути будь-які, їх необхідно змолоти в блендері.
французький десерт
Натріть на тертці одну плитку шоколаду.
французький десерт
Всипте борошно, мелені горіхи і натертий на тертці шоколад до яєчних жовтків.
французький десерт
Все добре перемішайте.
французький десерт
Білки збийте до пишної піни.
французький десерт
Введіть збиті білки до основної маси.
французький десерт
Викладіть тісто на форму для запікання з бортиками і добре розрівняйте.
французький десерт
Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
французький десерт
Охолоджений бісквіт наріжте на шматочки будь-якої форми.
французький десерт
Зробіть крем, розплавивши на водяній бані плитку шоколаду, вершкове масло і ванільний цукор.
французький десерт
Змастіть кремом заготовки"Птифур" . На цьому можна і зупинитися, а можна прикрасити"Птіфури" шоколадною глазур'ю, цукатами, цукровим посипанням.
французький десерт
Я прикрасила"Птіфури" шоколадним гляссажем, рецепт приготування якого я вказала вище.
французький десерт
Можна подавати"Птифур" до кави і насолоджуватися шоколадним смаком.

Схожі рецепти