Французький десерт «Ptifur»
(покроковий рецепт з фото)
Птіфури - це асорті маленьких тістечок, приготованих, як правило, з одного тіста, але відрізняються вони формою і начинкою. Це десерт "на один укус" . Спробуйте!
Французький десерт пропоную прикрасити шоколадною глазур'ю - гляссажем. Для приготування шоколадного гляссажа влийте в сотейник 70 грамів води, всипте 70 грамів цукрового піску і доведіть до повного його розчинення, потім всипте через ситечко 30 грамів какао, влийте 65 мілілітрів теплих 32% -них вершків, додайте 6 грамів попередньо замочених в холодній воді листового желатину, все добре перемішайте. Працюйте з гляссажем при температурі не вище 20 градусів. Хай щастить!
- Яйце - 4 штуки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Горіхи - 50 грам
- Шоколад - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 20 грам
- Ванільний цукор - 8 грам
Підготуйте необхідні продукти.
Відокремте жовтки від білків, до жовтків всипте цукровий пісок.
Перетріть жовтки з цукровим піском, можна за допомогою міксера.
Горіхи можуть бути будь-які, їх необхідно змолоти в блендері.
Натріть на тертці одну плитку шоколаду.
Всипте борошно, мелені горіхи і натертий на тертці шоколад до яєчних жовтків.
Все добре перемішайте.
Білки збийте до пишної піни.
Введіть збиті білки до основної маси.
Викладіть тісто на форму для запікання з бортиками і добре розрівняйте.
Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Охолоджений бісквіт наріжте на шматочки будь-якої форми.
Зробіть крем, розплавивши на водяній бані плитку шоколаду, вершкове масло і ванільний цукор.
Змастіть кремом заготовки "птифур" . На цьому можна і зупинитися, а можна прикрасити "птіфури" шоколадною глазур'ю, цукатами, цукровим посипанням.
Я прикрасила "птіфури" шоколадним гляссажем, рецепт приготування якого я вказала вище.
Можна подавати "птифур" до кави і насолоджуватися шоколадним смаком.