Пиріг з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сир - корисний універсальний продукт, з нього можна готувати закуски, десерти на будь-який смак. Якщо хочете зробити смачний пиріг до чаю, ось рецепт, як приготувати пиріг з сиром з духовці.
Цей пиріг з сиром нагадує за смаком чізкейк, хоча має трохи іншу структуру начинки. Дуже зручно випікати його в квадратній формі, щоб потім зручно було ділити на порції. Прикрасьте порції свіжими ягодами, шоколадною помадкою або медом.
- Пісочне печиво - 130-170 грам
- Вершкове масло - 3-5 Ст. Ложок
- Сир - 2 склянки
- Йогурт - 0, 5 склянки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2/3 склянки (в начинку)
- Крем - 1 Склянка
- Цукор - 1/3 склянки (для сметанного топінгу)
1
За допомогою блендера перебити печиво в дрібну крихту. Розтопити вершкове масло і з'єднайте його з крихтою.
2
Викладіть все в форму для випічки і щільно утрамбуйте склянкою. Надішліть її в морозилку, поки готуєте начинку.
3
Збийте сир до пастоподібної маси. Додайте йогурт, ваніль і цукор.
4
Міксером збийте яйця в пишну густу піну. З'єднайте їх сирною масою, перемішайте лопаткою до однорідності.
5
Викладіть начинку в форму для випічки і відправте пиріг пекти в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 5 хвилин зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 15 хвилин.
6
Збийте сметану з цукром. Коли пиріг пробуде в духовці 15 хвилин, покрийте його рівним шаром сметанного крему і продовжуйте запікати ще 5 хвилин.
7
Залиште пиріг остигати в духовці, відкривши дверцята. Потім перемістіть його на ніч в холодильник.