Пиріг з лаваша з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг виходить ніжним і ситним. Гідно його оцінять і рідні, і гості. Зараз я розповім, як приготувати пиріг з лаваша з сиром в духовці. А ви уважно дивіться!
Ароматний пиріг з лаваша з сиром і зеленню буде готовий у нас дуже швидко. Пиріг при випіканні сильно роздувається. Не слід панікувати або відкривати духовку. Він опуститься відразу, як тільки почне остигати.
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Яйце - 3-4 штук
- Кріп - 1 пучок
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
- Твердий сир - 200 грам
Для приготування страви візьміть лаваш тонкий, яйця, сир, молоко, зелень і спеції.
Твердий сир натріть на крупній тертці. Для приготування страви нам підійде будь-який твердий або напівтвердий сир, доступний вам.
До сиру додайте подрібнений кріп.
До сиру вбийте яйця, додайте трохи солі і спецій.
Влейте молоко, збийте все до однорідності маси. Форму для випічки краще взяти разьемную. Дно її застеліть пергаментом, а стінки форми добре змастіть маслом.
Лаваш наріжте на невеликі шматочки. Дно форми застеліть шматочками лаваша.
Зверху на лаваш викладіть 3-4 ст. Ложки сирної маси. Розподіліть її.
Знову накрийте шматочками лаваша і знову викладіть трохи сирної маси.
Завершальним шаром буде теж сирна маса. Таких шарів (лаваш-сир-лаваш) можна повторювати стільки разів, скільки вам вистачить продуктів.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте пиріг в духовці 15 хвилин.
Подайте пиріг до столу.