Пиріг з сиром сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний домашній пиріг ви зможете взяти з собою і на роботу - він хороший і в холодному вигляді. А шпинат приємно урізноманітнить солоний сир, особливо актуально навесні! Дивіться рецепт пирога з сулугуні!
Можна готувати просто пиріг з сулугуні, але тоді це буде просто хачапурі, запечене в духовці. Тому я намагаюся додати до сулугуні ще щось в якості начинки. Так, щоб приготувати пиріг з сулугуні, ви можете додати шпинат, заморожений або свіжий - це не важливо.
- Шпинат - 500 грам
- Добре - 150-200 грам
- Бринза - 100 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Петрушка або кріп - За смаком
- Спеції - За смаком
- Борошно - 125 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Спочатку підготуйте тісто, адже його ще потрібно потримати в холодильнику пів години.
Змішайте борошно, цукор, сіль і додайте розтоплене масло вершкове. Потім ще влийте воду і замісити круте тісто. Загорніть в харчову плівку і в холодильник відправте.
Тепер начинка: якщо шпинат заморожений, просто поріжте його кубиками і викладіть на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуйте хвилин 8-10, волога повинна випаруватися. Підсолити і поперчіть шпинат.
Змішайте борошно, цукор, сіль і додайте розтоплене масло вершкове. Потім ще влийте воду і замісити круте тісто. Загорніть в харчову плівку і в холодильник відправте.
Тепер начинка: якщо шпинат заморожений, просто поріжте його кубиками і викладіть на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуйте хвилин 8-10, волога повинна випаруватися. Підсолити і поперчіть шпинат.
Сир сулугуні та бринзу порізати дрібно або навіть можете натерти на тертці. Зелень промийте, обсушити і дрібно порубати.
Тісто готове розділіть на 2 частини.
Одну частину розкачайте і викладіть у форму для випікання. Викладіть рівномірно спочатку шпинат, потім сир.
Одну частину розкачайте і викладіть у форму для випікання. Викладіть рівномірно спочатку шпинат, потім сир.
Сиру я люблю додати побільше, гірше не буде. Потім зелень зверху додайте.
Другу частину тіста теж розкачайте і викладіть зверху пирога. Краї акуратно, але щільно защепіте. Раджу зробити кілька невеликих надрізів, щоб пиріг не здувся.
Надішліть пиріг випікатися на 20 хвилин в розігріту до 180 З духовку.
Пиріг повинен підрум'янитися.
Готовий пиріг з сулугуні подавати можете зі сметаною. Смачного!
Пиріг повинен підрум'янитися.
Готовий пиріг з сулугуні подавати можете зі сметаною. Смачного!