Пиріг з сиром і джемом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з сиром і джемом - приклад чудової домашньої випічки з дріжджового здобного тіста.
Пиріг готується у вигляді квітки і складається з окремих пиріжків. Серединка - один круглий пиріжок, а "пелюстки" - довгасті пиріжки. У сирну начинку можна додавати цукор за бажанням. Я цього не робила, так як тісто досить солодке, та й з сиром в начинці солодкий джем. Прикрасити пиріг можна маком і кунжутом, як зробила я.
- Молоко - 180 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Сир - 150 грам
- Джем - 100 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Куряче яйце - 1 штука

У миску налийте тепле молоко. Додайте дріжджі і столову ложку цукру. Добре перемішайте. Дайте постояти 10-15 хвилин поки дріжджі НЕ спіниться.

Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску з молоком і дріжджами.

Всипте сіль, залишилися 4 столові ложки цукру, ванільний цукор і просіяне борошно.

Замісити м'яке еластичне тісто. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше зазначеної кількості, в залежності від її якості.

Поставте тісто в тепле місце до збільшення в обсязі. На це може знадобитися годину-півтора.

Коли тісто підійде і буде готове до роботи, розділіть його на дев'ять рівних кульок.

Один кулька розкачайте в круглий коржик. На середину викладіть сир з джемом. З'єднайте краю коржі в верху, утворюючи кульку.

Решта вісім кульок розкачайте в довгасті коржики. У кожну викладіть сир і джем.

Поверніть довгасті коржики з начинкою рулетом.

Краї рулету з'єднайте як показано на фото.

Викладіть заготовки для пирога в форму для випікання. В середину круглий кульку швом вниз, а з боків довгасті "пелюстки" .

Дайте пирогу постояти в теплі 25-30 хвилин до збільшення в обсязі. Після змастіть збитим яйцем.

Випікайте пиріг у духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів. На це буде потрібно 35-40 хвилин.

Готовий пиріг дістаньте з форми і накрийте рушником. Коли він охолоне, можна подавати до столу.

Пиріг дивно ніжний і пухнастий.