Пиріг з рибними консервами
(покроковий рецепт з фото)
Це ідея недорогого, простого в приготуванні і дуже ситного страви для всієї родини. Вельми вдалий варіант, як зробити пиріг з рибною консервою і картоплею на додачу. Дуже смачно!
У цьому рецепт приготування пирога з рибними консервами використовується картопля, однак при бажанні його можна замінити відвареною рисом, наприклад. Такий пиріг можна взяти на природу або на роботу в якості ситного і смачного перекусу.
- Яйце - 3 штуки
- Сметана або майонез - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене)
- Борошно - 1 Склянка
- Рибна консерва - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
1. Помістіть в глибоку миску яйця, з дрібкою солі збийте їх злегка виделкою або вінчиком.
2. Додайте майонез, а потім поступово всипати просіяне борошно.
3. І не забудьте покласти соду, попередньо погасивши її оцтом або соком лимона.
4. Вже через пару хвилин тісто буде готове. При бажанні можна використовувати і інший, улюблений варіант тесту.
5. З начинкою тут теж все дуже просто. Картоплю можна взагалі виключити, наприклад. Консерви розімніть виделкою.
6. Картопля очистіть, наріжте тоненькими пластинками. Підсолити трохи, можна додати улюблені спеції, наприклад.
7. Форму для запікання змастіть маслом або застеліть папером. Близько 2/3 тесту перемістіть в форму і розрівняйте.
8. Розподіліть рибку.
9. А зверху - картоплю.
10. Залишиться тільки викласти тісто (щоб воно не липнуло до ложки її можна змочувати водою, рослинним маслом або маринадом з консерви) і розподілити його тонким шаром.
Надішліть форму в розігріту духовку.
Надішліть форму в розігріту духовку.
11. Випікається пиріг з рибною консервою в домашніх умовах близько півгодини при середній температурі. Перед подачею на стіл остудіть його трохи і наріжте порційними шматочками.
Смачного!
Смачного!