Пиріг з листкового тіста з рибними консервами
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати пиріг з листкового тіста з рибними консервами може дозволити собі кожен, продукти недорогі і доступні. А пиріг виходить дуже смачним і ароматним, і вся ваша родина буде нагодована.
З рибних консервів і звичайного листкового тіста можна приготувати смачний і дуже ситний пиріг. Крім того, такий пиріг - це смачна вечеря, його можна взяти з собою на пікнік або в дорогу. Рецепт приготування пирога з листкового тіста з рибними консервами зовсім нескладний, особливо якщо у вас є в запасі готове листкове тісто. Аромат випеченого пирога відірве від будь-яких справ ваших рідних. Приготуйте пиріг у вигляді риби, і навіть діти не зможуть встояти і спробують шматочок.
- Листкове тісто - 500 грам
- Мал - 400 грам (вже вареного)
- Консервована риба - 2 штуки(2 консерви)
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Консервований зелений горошок - 250-300 грам
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на великому вогні до золотистого кольору.
Попередньо відварений до готовності рис додаємо на сковороду і перемішуємо з обсмаженою цибулею.
З консервованого горошку зливаємо рідину, овоч теж відправляємо на сковороду до рису.
З рибної консерви трохи зливаємо рідину, розминаємо рибку виделкою до однорідності, а далі додаємо до рису на сковороді. Все добре перемішуємо, додаємо сіль, перець за смаком, ще можна додати сухі ароматні трави. Прибираємо сковороду з вогню, даємо охолонути нашої начинці для пирога.
А тепер час зайнятися тестом. Ділимо листкове тісто на дві частини (велику - приблизно 2/3 і меншу). З меншої частини тесту ми видавлюємо кружечки - луску для рибного пирога. Більшу частину тесту тонко розгортаємо.
По середині пласта викладаємо начинку, а краю піднімаємо до середини, формуючи трохи відкритий пиріг. Формуємо рибі мордочку і хвіст.
Кружечки тесту викладаємо зверху на начинку, як луску риби, і відправляємо пиріг пекти в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно 40 хвилин, поки тісто красиво не підрум'яниться.
Подавайте пиріг з листкового тіста з рибними консервами в гарячому вигляді.