Пиріг з персиками під сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Моя бабуся одного разу розповідала сусідці, як приготувати пиріг з персиками під сметаною, і мене зацікавив цей рецепт. Я, не довго думаючи, рецептик зазнала. Пиріг вийшов чудовим!
Такий пиріг підійде як для сімейного чаювання, так і для прийому гостей. Він виходить надзвичайно смачним і ніжним. Завдяки фруктово-вершкової начинки шматочки пирога прямо тануть у роті. Моїм гостям дуже сподобався такий десерт, спробуйте приготувати такий пиріг і ви. Персики можна замінити будь-яким іншим фруктом або ягодами. Впевнена, вийде теж дуже смачно!
- Персики - 5 штук
- Крем - 1 Склянка
- Яйця курячі - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
У мисці збийте розм'якшене вершкове масло і цукор до тих пір, поки суміш не стане світлою і пишною. Додайте 1 яйце і ваніль. Частинами додайте 1/4 склянки борошна.
Вимісити тісто, розкачайте його в пласт і розподіліть на дні форми. Підніміть тісто на 3 см вгору по стінках форми, кінець кліпу.
Персики наріжте рівними часточками. Акуратно викладайте на дно форми.
Зверху трохи збризніть соком лимона.
В окремій ємності віночком збийте сметану, 2 яєчних жовтки, 50 грам цукру і ваніль.
У рівних частинах змішайте (по одній столовій ложці) борошно, олія, і цукор, зробіть крихту і присипте пиріг.
Випікайте пиріг при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Готовність пирога перевірте зубочисткою.