Рецепт Пиріг з листкового тіста з печінкою фото

Пиріг з листкового тіста з печінкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Птах, Курка, Листкове тісто, Куряча печінка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Досить ситний, нескладний у приготуванні і дуже апетитний пиріг з листкового тіста з печінкою в домашніх умовах - прекрасна ідея несолодкої випічки для всієї родини.

1. Насамперед відправте рис в невелику каструлю, залийте його водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, сіль за смаком. Хочу звернути вашу увагу на те, що ви можете і не використовувати рис в цьому рецепті приготування пирога з листкового тіста з печінкою.

2. Вимийте, обсушити і очистіть від плівок при необхідності курячу печінку. Рекомендую використовувати саме її, так як вона ніжніше і готується швидше. Але в принципі підійде будь-яка печінка.

3. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю.

4. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, викладіть цибулю. Обсмажте його до прозорості.

5. Додайте до цибулі печінку, смажте на середньому вогні, періодично помішуючи.

6. Посоліть трохи і поперчіть.

7. Коли вийде зайва рідина і печінку почне присмажуватися, додайте на сковороду сметану.

8. Гасіть до повної готовності без кришки. В результаті начинка не повинна бути рідкою.

9. Вимийте і висушіть зелень, наріжте її дрібно.

10. Викладіть на сковороду відварений рис і зелень. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Остудіть трохи.

11. Розкачайте половину тіста, викладіть на деко, застелений папером для випічки.

12. Розподіліть рівним шаром остигнула начинку.

13. Другий пласт тіста розкачайте і викладіть зверху. Закріпіть краю пирога. Зробіть невеликі надрізи зверху, щоб виходила пара.

14. Збийте жовток, змастіть їм тісто зверху. Можна також присипати пиріг кунжутом, наприклад.

15. Надішліть деко в розігріту духовку, випікайте пиріг з листкового тіста з печінкою в домашніх умовах до рум'яності близько півгодини.

  • Тісто листкове - 1 кілограм
  • Печінка куряча - 500 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 150 грам
  • Рис відварний - 100 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
1. Насамперед відправте рис в невелику каструлю, залийте його водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, сіль за смаком. Хочу звернути вашу увагу на те, що ви можете і не використовувати рис в цьому рецепті приготування пирога з листкового тіста з печінкою.

2. Вимийте, обсушити і очистіть від плівок при необхідності курячу печінку. Рекомендую використовувати саме її, так як вона ніжніше і готується швидше. Але в принципі підійде будь-яка печінка.

3. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю.

4. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, викладіть цибулю. Обсмажте його до прозорості.

5. Додайте до цибулі печінку, смажте на середньому вогні, періодично помішуючи.

6. Посоліть трохи і поперчіть.

7. Коли вийде зайва рідина і печінку почне присмажуватися, додайте на сковороду сметану.

8. Гасіть до повної готовності без кришки. В результаті начинка не повинна бути рідкою.

9. Вимийте і висушіть зелень, наріжте її дрібно.

10. Викладіть на сковороду відварений рис і зелень. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Остудіть трохи.

11. Розкачайте половину тіста, викладіть на деко, застелений папером для випічки.

12. Розподіліть рівним шаром остигнула начинку.

13. Другий пласт тіста розкачайте і викладіть зверху. Закріпіть краю пирога. Зробіть невеликі надрізи зверху, щоб виходила пара.

14. Збийте жовток, змастіть їм тісто зверху. Можна також присипати пиріг кунжутом, наприклад.

15. Надішліть деко в розігріту духовку, випікайте пиріг з листкового тіста з печінкою в домашніх умовах до рум'яності близько півгодини.

Схожі рецепти