Пиріг з картоплею, грибами і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і ситна випічка для сімейного обіду або вечері. Пропоную приготувати пиріг з картоплею, грибами і куркою.
Незважаючи на досить великий набір інгредієнтів, готується даний пиріг досить просто і без особливого клопоту. Тісто можна сказати універсальне, працюю з ним уже багато років, підходить воно практично до будь-якої начинці. У мене сьогодні ситний варіант з куркою, грибами і картоплею, але ви можете віддати перевагу будь-якій начинці на ваш смак. Будьте впевнені, буде смачно в будь-якому виконанні! Цей смачний і ароматний пиріг підійде як для сімейної трапези, так і для прийому близьких друзів!
- Куряче філе - 300 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 200 грам (будь-які)
- Вершкове масло - 20 грам
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Маргарин - 120 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Кунжут - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте борошно, маргарин нарізаний кубиками, сметану, соду, цукор і 0, 5 ç.l. Солі.
Замісити м'яке і пластичне тісто. В процесі якщо необхідно, додайте ще трохи борошна. Зберіть тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Тим часом підготуйте начинку. Наріжте приблизно однаковими кубиками картоплю, цибуля і куряче філе. З'єднайте всі в глибокій мисці, додайте за смаком сіль, спеції і гриби. Якщо гриби заморожені, то їх попередньо необхідно розморозити і злегка відіжміть від зайвої вологи, після чого перемішайте всі інгредієнти для начинки між собою.
На сковороді розтопіть шматочок вершкового масла і зліг обсмажте начинку до напівготовності.
Дістаньте тісто і розділіть його на дві частини. Одна повинна бути трохи більше, друга трохи поменше. Розкачайте більшу частину і перенесіть її в форму для випічки. У мене форма в діаметрі 26 см. Сформуйте руками високі бортики.
Рівномірно розподіліть начинку.
Розкачайте меншу частину тіста і акуратно розподіліть розкатаний пласт зверху.
Будь-яким зручним способом защипніть краю, зробіть по всій поверхні проколи виделкою і змастіть верх пирога яєчним жовтком. За бажанням посипте кунжут. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 30-40 хвилин або до утворення рум'яного верху.
Пиріг з картоплею, грибами і куркою готовий. Можна подавати його як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Смачного!