Рецепт Пиріг з грибами і картоплею фото

Пиріг з грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Дріжджове тісто, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Пироги

Ділюся простим способом, як приготувати пиріг з грибами і картоплею, - духмяний і ситніше страви не придумаєш, справжня окраса для вашого святкового столу. Спробуйте, це легко і економно!

Мій рецепт приготування пирога з грибами і картоплею не включає в себе підготовку тесту, так як вмілі господині напевно мають свій власний рецепт дріжджового тіста, а зайняті - завжди зможуть купити вже готове заморожене тісто.

1. Отже, Pime цибулю і свіжий, і нарізаємо тоненькими півкільцями або подрібнити в блендері.

2. Гриби теж обмиваємо і нарізаємо довільно, але тільки не дуже дрібно, - вони повинні почуватися в пирозі.

3. Картоплю миємо, чистимо як зазвичай, і нарізаємо тоненькими пластинками. Чим тонше, тим краще!

4. З підготовчим етапом у нас все, тепер підготуємо форму для запікання з бортиками. Змащуємо її маслом, або ж застилає папером для запікання.

5. Акуратно розрівнюємо тісто, формуючи бортики.

6. Тепер приблизно половину сметани виливаємо на тісто, і razravnivaem.

7. Викладаємо печериці, трохи їх солимо і перчимо, і викладаємо шар цибулі. Поверх лука - шар картоплі.

8. Картоплю смажена залишками сметани, солимо і посипаємо тертим сиром. І - в духовку на півгодини.

Готово! Звичайно ж, варто виходити з особливостей вашої духовки, можливо буде потрібно більше часу, щоб картопля пропеклась. Але в цілому разом з підготовкою тесту у мене пішов годину на підготовку, і особливих зусиль у мене на це не пішло. Так що геть сумніви, спробуйте і ви цей класичний рецепт пирога з грибами і картоплею!


  • Тісто дріжджове - 400 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Картопля - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Крем - 100 грам (можна використовувати майонез)
Мій рецепт приготування пирога з грибами і картоплею не включає в себе підготовку тесту, так як вмілі господині напевно мають свій власний рецепт дріжджового тіста, а зайняті - завжди зможуть купити вже готове заморожене тісто.

1. Отже, Pime цибулю і свіжий, і нарізаємо тоненькими півкільцями або подрібнити в блендері.

2. Гриби теж обмиваємо і нарізаємо довільно, але тільки не дуже дрібно, - вони повинні почуватися в пирозі.

3. Картоплю миємо, чистимо як зазвичай, і нарізаємо тоненькими пластинками. Чим тонше, тим краще!

4. З підготовчим етапом у нас все, тепер підготуємо форму для запікання з бортиками. Змащуємо її маслом, або ж застилає папером для запікання.

5. Акуратно розрівнюємо тісто, формуючи бортики.

6. Тепер приблизно половину сметани виливаємо на тісто, і razravnivaem.

7. Викладаємо печериці, трохи їх солимо і перчимо, і викладаємо шар цибулі. Поверх лука - шар картоплі.

8. Картоплю смажена залишками сметани, солимо і посипаємо тертим сиром. І - в духовку на півгодини.

Готово! Звичайно ж, варто виходити з особливостей вашої духовки, можливо буде потрібно більше часу, щоб картопля пропеклась. Але в цілому разом з підготовкою тесту у мене пішов годину на підготовку, і особливих зусиль у мене на це не пішло. Так що геть сумніви, спробуйте і ви цей класичний рецепт пирога з грибами і картоплею!

Схожі рецепти