Пиріг з картоплею та грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з картоплею та грибами - це дуже ситне і нескладне в приготуванні блюдо. Якщо у вас є мультиварка, то процес буде ще простіше. Але, якщо такої техніки у вас немає, то підійде і духовка.
Якщо вам цікаво, як приготувати пиріг з картоплею та грибами, то прочитайте цей рецепт. Він ідеально підходить для тих, хто любить ситні пироги. Шматок такого пирога може замінити повноцінний прийом їжі. Так як в начинці немає м'яса, це блюдо можуть вживати в їжу навіть вегетаріанці.
- Дріжджі - 30 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопля - 3 штуки
- Гриби - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Для начинки вам знадобиться картопля, цибуля та гриби. Kartoshku чистий, вимийте і наріжте невеликими кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння. Також наріжте його дрібними квадратиками. Гриби, наприклад, печериці, вимийте і наріжте пластинками.
У чашу мультиварки налийте рослинне масло, поставте її в режим смаження. Обсмажте на олії цибулю з грибами, поки не випарується рідина, потім викладіть картоплю і обсмажуйте до напівготовності. Присолите за смаком.
У мисці розведіть дріжджі невеликою кількістю теплої водички і парою ложок цукру. Залиште на півгодини в теплому місці, щоб почалася реакція. Потім додайте молоко, яйце, олія, сіль і частинами просіяне борошно. Замісити тісто, дайте йому піднятися. Розділіть його на дві частини так, щоб одна з них була більше.
Змастіть чисту чашу мультиварки рослинним маслом. Розкачайте за допомогою качалки більший шматок тіста і викладіть його в мультиварку, формуючи бортики. Потім перекладіть на тісто начинку для пирога.
Накрийте пиріг заздалегідь розкатаним другим шматком тесту. У ньому попередньо слід зробити невеликі надрізи. Закріпіть краю, щоб пиріг не розвалився. Поставте на режим підігріву та дайте пирога піднятися. Потім в режимі "випічка" запікайте страву 40 хвилин до повної готовності.