Пиріг з халвою
(покроковий рецепт з фото)
Любіть халву? Тоді вам точно варто приготувати цей незвичайний пиріг. Він подобається мені тим, що в ньому мало жирних продуктів, тому іноді можна собі дозволити таку солодкість.
Якщо замість частини пшеничного борошна використовувати лляну або / і висівки, виходить так само смачно, але більш корисно.
- Халва - 150 грам
- Манька - 100 грам
- Кефір - 150 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 70 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
Візьміть ємність, змішайте в ній манку і кефір. Залиште набухати протягом півгодини.
Збийте яйця разом з цукром (звичайним і ванільним) і сіллю. Повинна вийде біла піна. Додайте до цієї суміші манку і розм'якшене масло. Добре перемішайте.
Додайте борошно, какао, корицю, соду.
Перемішайте.
Перемішайте.
Вилийте тісто у форму.
Накрийте халвою, рівномірно посипте їй тісто. Чуть-чуть притисніть рукою, щоб трохи притиснути халву.
Поставте пиріг в духовку на 35 хвилин (180 градусів).
Поставте пиріг в духовку на 35 хвилин (180 градусів).
Подавайте до столу! Смачного!