Пиріг з грушами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з грушами завжди виходять дуже ніжними і ароматними. За рахунок крему, який входить в нього, ця випічка просто тане в роті. Обов'язково використовуйте стиглі груші з солодких сортів.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати пиріг з грушами в духовці, то просто вивчіть цей рецепт. З його допомогою можна без праці зробити смачну випічку. Вона відмінно підійде для чаювання у великій компанії.
- Груші - 1 кілограм
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Цукрова пудра - 50 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Вершки - 110 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
Візьміть велику миску, порубати в ній ножем охолоджене вершкове олію, претер його з борошном. Додайте цукрову пудру, щіпку солі і один жовток від сирого курячого яйця. Замісити пружне і щільне тісто, сформувавши з нього кульку. Укрийте його полотенічком і відправте в холодильник.
Поки тісто остигає і схоплюється в холодильнику, займіться грушами. Очистіть їх від шкірки і насіння, наріжте на чотири частини кожен фрукт. Зробіть на кожній четвертинці поздовжні надрізи, але не до кінця.
Візьміть форму, в якій плануєте випікати пиріг. Остигнуло тісто розкачати дуже тонко і викладіть на дно форми. Краї обріжте гострим ножем, щоб вони були рівними.
Приготуйте крем. Для цього змішайте вершки, цукор, курячі яйця і цедру, натертую с лимона. Викладіть четвертинки груш рівномірно по всьому тесту. Залийте пиріг кремом так, щоб він не потрапив на груші, а був між ними.
Випікайте пиріг при 190 градусах близько години до повної готовності.