Рецепт Пиріг з гарбуза від Енді шефа фото

Пиріг з гарбуза від Енді шефа
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Сьогодні розповім, як приготувати пиріг з гарбуза від Енді шефа. Для нього краще вибрати стиглий овоч невеликого розміру, з солодкою м'якоттю і щільною текстурою. Спеції допоможуть підкреслити смак і аромат.

Гарбуз - це сонячний овоч. У неї гарний і насичений помаранчевий колір, тонкий аромат і приємний смак. Гарбуз - один з найкорисніших овочів, що містить групу вітамінів В, жири, білки, кальцій та інше. Так що давайте приготуємо з нею пиріг!

  • Борошно - 230 грам
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Гарбузове пюре - 250 грам
  • Соняшникова олія - 240 грам
  • Цукор - 300 грам(250 грам для тіста, 50 грам для меренги )
  • Яйця - 3 штуки
  • Харчовий барвник - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Яєчний білок - 1 штука
пиріг з гарбуза від Енді шефа - фото крок 1
1. Гарбузове пюре кладемо в миску, додаємо 3 жовтка, рослинна олія, цукор, розпушувач, соду і жовтий харчовий барвник (1 грам).
пиріг з гарбуза від Енді шефа - фото крок 2
2. Білки (3 штуки) викладаємо в миску і збиваємо до появи пухирців, потім додаємо трохи цукру і збиваємо до м'яких піків.
пиріг з гарбуза від Енді шефа - фото крок 3
3. Після білків приступаємо до суміші з жовтками, збиваємо пару хвилин, потім в декілька заходів додаємо просіяне борошно і кожен раз перемішуємо, додаємо мускатний горіх або інші спеції.
пиріг з гарбуза від Енді шефа - фото крок 4
4. До тесту порційно додаємо збиті білки, перемішуємо зверху вниз, щоб зберегти повітряну консистенцію білків.
пиріг з гарбуза від Енді шефа - фото крок 5
5. Форму для випікання застилає пергаментом, виливаємо в неї тісто, розподіляємо його і відправляємо в духовку.
пиріг з гарбуза від Енді шефа - фото крок 6
6. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці близько 1 годину, перевіряйте готовність дерев'яною паличкою.
пиріг з гарбуза від Енді шефа - фото крок 7
7. Для меренги: білок збиваємо з цукром до міцних верхів.
пиріг з гарбуза від Енді шефа - фото крок 8
8. Прикрашаємо остиглий пиріг за допомогою кондитерського мішка або ложки, зверху обпікає меренгу пальником. Смачного!

Схожі рецепти