Пиріг з гарбуза від Енді шефа
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати пиріг з гарбуза від Енді шефа. Для нього краще вибрати стиглий овоч невеликого розміру, з солодкою м'якоттю і щільною текстурою. Спеції допоможуть підкреслити смак і аромат.
Гарбуз - це сонячний овоч. У неї гарний і насичений помаранчевий колір, тонкий аромат і приємний смак. Гарбуз - один з найкорисніших овочів, що містить групу вітамінів В, жири, білки, кальцій та інше. Так що давайте приготуємо з нею пиріг!
- Борошно - 230 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Гарбузове пюре - 250 грам
- Соняшникова олія - 240 грам
- Цукор - 300 грам(250 грам для тіста, 50 грам для меренги )
- Яйця - 3 штуки
- Харчовий барвник - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Яєчний білок - 1 штука
1. Гарбузове пюре кладемо в миску, додаємо 3 жовтка, рослинна олія, цукор, розпушувач, соду і жовтий харчовий барвник (1 грам).
2. Білки (3 штуки) викладаємо в миску і збиваємо до появи пухирців, потім додаємо трохи цукру і збиваємо до м'яких піків.
3. Після білків приступаємо до суміші з жовтками, збиваємо пару хвилин, потім в декілька заходів додаємо просіяне борошно і кожен раз перемішуємо, додаємо мускатний горіх або інші спеції.
4. До тесту порційно додаємо збиті білки, перемішуємо зверху вниз, щоб зберегти повітряну консистенцію білків.
5. Форму для випікання застилає пергаментом, виливаємо в неї тісто, розподіляємо його і відправляємо в духовку.
6. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці близько 1 годину, перевіряйте готовність дерев'яною паличкою.
7. Для меренги: білок збиваємо з цукром до міцних верхів.
8. Прикрашаємо остиглий пиріг за допомогою кондитерського мішка або ложки, зверху обпікає меренгу пальником. Смачного!