Шифоновий бісквіт Енді Шефа
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Шифонове печиво - одні з моїх улюблених! Такий бісквіт не потребує просочення, а торти з ним виходять незвичайно ніжні і смачні!
Опис приготування:
Пропоную приготувати шифоновий бісквіт від Енді Шефа, відомий так само як бісквіт на раз, два, три. І адже не дарма він заслужив таку назву! Бісквіт дійсно готується буквально в три етапи, рецепт максимально простий і не зажадає від вас особливих кулінарних навичок. Інгредієнти найпростіші, а ось сам бісквіт виходить дуже смачним. М'який, ніжний, вологий - ідеальний і для збірки тортів і просто так, вприкуску з чаєм. З даної кількості інгредієнтів можна отримати 1 великий корж висотою 4-5 см. Якщо ви візьмете форму 22-24 см. Або 2 майже таких же в формі 16-18 см. Тісто буквально подвоюється в обсязі. Беріть рецепт на замітку!
- Борошно - 235 грам
- Сода - 7 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Какао - 65 грам
- Цукор - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Оливкова олія - 60 грам
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Молоко - 260 мілілітрів
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте всі сухі інгредієнти: борошно, какао, сіль, цукор і соду.
Перемішайте.
Додайте молоко, яйця, м'яке вершкове масло, оливкова олія (можна інше рослинне), ванільний екстракт (якщо немає екстракту, нічим його не замінюйте, просто пропустіть) і винний оцет. Оцет можете взяти будь-який. Підійде яблучний, грушевий або інший, але не сильний, беріть до 6%.
Перемішайте всі інгредієнти міксером, щоб не було грудочок.
Форму застеліть пергаментом і змастіть маслом. Робимо в формі від 16 до 20 см. В діаметрі (я ділю тісто на 2-3 частини, тобто. Кожен корж бажано спекти окремо, тоді він вийде максимально вологим).
Тісто подвоїться в обсязі, тому не наливайте його більше, ніж до половини форми. Випікайте при температурі 155 градусів близько 50-90 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Я готувала в формі діаметром 18 см. Розділіть тісто на дві відзнаки. Готовий бісквіт обережно вийміть і остудіть на решітці.
Кожен бісквіт я розрізала на два коржі, висота коржів вийшла разом 8 см. Якщо будете готувати торт, то з урахуванням крему отримаєте на виході як мінімум 10-12 см. В висоту. Я нічим коржі НЕ прошаровуються, з'їли просто так з молоком. Якщо у вас коржі доживуть до моменту складання, то використовуйте будь-який крем. Додаткова просочення не потрібно.
Непристойно смачний бісквіт, з насиченим шоколадним смаком і помірною вологістю. Смачного!