Шифоновий бісквіт Енді Шефа
(покроковий рецепт з фото)
Шифонове печиво - одні з моїх улюблених! Такий бісквіт не потребує просочення, а торти з ним виходять незвичайно ніжні і смачні!
Пропоную приготувати шифоновий бісквіт від Енді Шефа, відомий так само як бісквіт на раз, два, три. І адже не дарма він заслужив таку назву! Бісквіт дійсно готується буквально в три етапи, рецепт максимально простий і не зажадає від вас особливих кулінарних навичок. Інгредієнти найпростіші, а ось сам бісквіт виходить дуже смачним. М'який, ніжний, вологий - ідеальний і для збірки тортів і просто так, вприкуску з чаєм. З даної кількості інгредієнтів можна отримати 1 великий корж висотою 4-5 см. Якщо ви візьмете форму 22-24 см. Або 2 майже таких же в формі 16-18 см. Тісто буквально подвоюється в обсязі. Беріть рецепт на замітку!
- Борошно - 235 грам
- Сода - 7 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Какао - 65 грам
- Цукор - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Оливкова олія - 60 грам
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Молоко - 260 мілілітрів
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка