Ванільний шифоновий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Цей бісквіт злегка вологий, ніжний і ароматний. Він стане відмінною основою для будь-якого торта. При випічці він дуже добре піднімається і залишається повітряним.
Текстура бісквіта виходить настільки повітряної і ніжною, що він практично не потребує просочення. Його можна відразу ж змащувати кремом і збирати торт. Спробуйте!
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 260 грам
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 180 грам
- Рослинна олія - 130 грам
- Сода - 1 Щепоток
- Ванілін - 1 Щепоток
- Сіль - 1 Щепоток
Мартенс відділи Желтков. Збийте білки в пишну піну і відкладіть.
Збийте жовтки з цукром в пишну масу.
Влейте молоко, рослинна олія, додайте сіль і ванілін.
Потім акуратно введіть в тісто збиті білки, щоб вони не осіли.
Готове тісто викладіть у форму для випічки і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть і використовуйте за призначенням.