Ванільний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний тортик припаде до смаку кожному. Зазвичай я готую його на свята, але він чудово підійде і для звичайних посиденьок будинку. А банан і ківі додадуть тортика той самий неповторний смак.
Розповім, як приготувати ванільний бісквіт, який стане універсальною основою для будь-якого вашого тортика. Прикрасити його можна за бажанням, для цього підійдуть фрукти, ягідки, горіхи або збиті вершки. Можна посипати торт цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Розпушувач - За смаком
- Ванілін - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Окріп - 12 склянок
- Соняшникова олія - 0, 5 склянки
- Шоколад - 150 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Цукрова пудра - 100 грам
- Банан - 2 штуки
- Ківі - 2 штуки
Борошно, яйця, олія, цукор, молоко, розпушувач ванілін додайте в ясочку і добре перемішайте.
Додайте до тесту окріп. Ще раз перемішайте, стежте, щоб не було грудочок.
Влийте тісто в змащену маслом форму і поставте в духовку, розігріту до 170 градусів, в годину.
Готовий бісквіт розрізати уздовж на кілька коржів. Зробіть крем. Для цього збийте вершки і цукор за допомогою міксера. Викладіть крем між коржами. Поріжте банани і ківі і викладіть їх на крем. Залиште торт охолоджуватися на годину-дві.
Приготуйте шоколадний крем. Для цього змішайте топлений шоколад і вершкове масло, збийте масу міксером. Акуратно покрийте кремом готовий тортик, акуратно і ретельно промажте боки.
Готовий торт залиште на ніч в холодильнику. А з ранку прикрасьте його за своїм бажанням.