Рецепт Ванільний бісквіт фото

Ванільний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ваніль , Бісквітне тісто
Низькокалорійні
На святковий стіл
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Ніжний тортик припаде до смаку кожному. Зазвичай я готую його на свята, але він чудово підійде і для звичайних посиденьок будинку. А банан і ківі додадуть тортика той самий неповторний смак.


Опис приготування:

Розповім, як приготувати ванільний бісквіт, який стане універсальною основою для будь-якого вашого тортика. Прикрасити його можна за бажанням, для цього підійдуть фрукти, ягідки, горіхи або збиті вершки. Можна посипати торт цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Розпушувач - За смаком
  • Ванілін - За смаком
  • Яйця - 2 штуки
  • Окріп - 12 склянок
  • Соняшникова олія - 0, 5 склянки
  • Шоколад - 150 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Банан - 2 штуки
  • Ківі - 2 штуки
ванільний бісквіт - фото крок 1
Борошно, яйця, олія, цукор, молоко, розпушувач ванілін додайте в ясочку і добре перемішайте.
ванільний бісквіт - фото крок 2
Додайте до тесту окріп. Ще раз перемішайте, стежте, щоб не було грудочок.
ванільний бісквіт - фото крок 3
Влийте тісто в змащену маслом форму і поставте в духовку, розігріту до 170 градусів, в годину.
ванільний бісквіт - фото крок 4
Готовий бісквіт розрізати уздовж на кілька коржів. Зробіть крем. Для цього збийте вершки і цукор за допомогою міксера. Викладіть крем між коржами. Поріжте банани і ківі і викладіть їх на крем. Залиште торт охолоджуватися на годину-дві.
ванільний бісквіт - фото крок 5
Приготуйте шоколадний крем. Для цього змішайте топлений шоколад і вершкове масло, збийте масу міксером. Акуратно покрийте кремом готовий тортик, акуратно і ретельно промажте боки.
ванільний бісквіт - фото крок 6
Готовий торт залиште на ніч в холодильнику. А з ранку прикрасьте його за своїм бажанням.

Схожі рецепти