Пиріг з чорносливом і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Більшості з дитинства знайомий і любимо десерт "чорнослив зі сметаною" . Соковитий, з вираженим смаком. Я подумала, що це поєднання цілком можна повторити і в пирозі. Ділюся результатом!
Щоб пиріг порадував смаком, постарайтеся тісто розім'яти тонший. Чорнослив замочувати попередньо немає необхідності, під час випічки, він розпаритися в пирозі. Дотримуючись рецептурою, радам і з огляду на особливості своєї духовки, пиріг неодмінно вам сподобається.
- Борошно - 200 грам
- Вода - 65 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Крем - 250 грам
- Цукор - 70 грам
- Горіхи - 40 грам (подрібнені)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Холодне масло натріть на тертці і змішайте з борошном в крихту.
Додайте холодну воду. Замісити тісто.
Загорніть тісто в целофан і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Підготуйте заливку. Змішайте сметану з цукром.
Підготуйте начинку. Чорнослив наріжте соломкою і змішайте з подрібненими горіхами.
Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника. Візьміть круглу форму, в діаметрі 22-26 см. Якщо необхідно змастіть маслом. Тісто розподіліть по формі. Розімніть руками якомога тонше. Від товщини тесту залежить час випічки. Зробіть проколи вилкою.
На тісто покладіть харчової пергамент і насипте зверху квасоля або нут. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте форму з тестом в духовку і випікайте 15-20 хвилин, до легкого рум'янцю бортиків тесту.
Коли час закінчиться, дістаньте форму і викладіть в неї підготовлену начинку.
Зверху залийте сметаною з цукром. Поставте назад в духовку і випікайте ще 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовий пиріг дістаньте з духовки. Верх повинен бути покритий рум'яною скоринкою.
Перекладіть пиріг на блюдо і охолодіть.
Смачного!