Рецепт Пиріг з чорносливом і сметаною фото

Пиріг з чорносливом і сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив
Веганські страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Більшості з дитинства знайомий і любимо десерт"Чорнослив зі сметаною" . Соковитий, з вираженим смаком. Я подумала, що це поєднання цілком можна повторити і в пирозі. Ділюся результатом!

Опис приготування:

Щоб пиріг порадував смаком, постарайтеся тісто розім'яти тонший. Чорнослив замочувати попередньо немає необхідності, під час випічки, він розпаритися в пирозі. Дотримуючись рецептурою, радам і з огляду на особливості своєї духовки, пиріг неодмінно вам сподобається.

  • Борошно - 200 грам
  • Вода - 65 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Чорнослив - 200 грам
  • Крем - 250 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Горіхи - 40 грам (подрібнені)
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 2
Холодне масло натріть на тертці і змішайте з борошном в крихту.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 3
Додайте холодну воду. Замісити тісто.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 4
Загорніть тісто в целофан і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 5
Підготуйте заливку. Змішайте сметану з цукром.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 6
Підготуйте начинку. Чорнослив наріжте соломкою і змішайте з подрібненими горіхами.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 7
Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника. Візьміть круглу форму, в діаметрі 22-26 см. Якщо необхідно змастіть маслом. Тісто розподіліть по формі. Розімніть руками якомога тонше. Від товщини тесту залежить час випічки. Зробіть проколи вилкою.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 8
На тісто покладіть харчової пергамент і насипте зверху квасоля або нут. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте форму з тестом в духовку і випікайте 15-20 хвилин, до легкого рум'янцю бортиків тесту.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 9
Коли час закінчиться, дістаньте форму і викладіть в неї підготовлену начинку.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 10
Зверху залийте сметаною з цукром. Поставте назад в духовку і випікайте ще 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 11
Готовий пиріг дістаньте з духовки. Верх повинен бути покритий рум'яною скоринкою.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 12
Перекладіть пиріг на блюдо і охолодіть.
пиріг з чорносливом і сметаною - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти