Пиріг з чорницею і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з чорницею і сметаною - улюблений бабусин пиріг. Він простий і невигадливий, але дуже смачний. Готувати його легко, подавати добре з молоком або чаєм в полудень після ледачого денного сну.
Пиріг з чорницею і сметаною, рецепт якого ви знайдете нижче, готується просто, в основі його пісочне тісто. Замість масла з успіхом можна взяти маргарин. Але сметана повинна бути густий, інакше вийде фігня, а не пиріг з чорницею і сметаною.
Чорниці теж не шкодуйте. Ягоди можна замінити, але тоді регулюйте кількість цукру. Кисла смородина і солодка полуниця просять солодощі по-різному. Цей пиріг добре піч з дітьми, вони дуже старанно викладають ягоди. Побалуйте себе влітку пирогом з чорницею і сметаною. Успіхів!
- Крем - 270 грам (тісто -200 г, заливка -70 г)
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Цукор - 100 грам (тісто)
- Борошно - 220 грам (тісто)
- Яйце - 3 штуки (тісто -2 шт, заливка - 1 шт.)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки (тісто)
- Манька - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Чорниця - 1 Склянка
- Цукор - 5 Ст. Ложок(3 ст.Л в начинку, 2 ст.Л - в заливку)
Приготувати продукти.
Цукор і масло збити, додати сметану, борошно, розпушувач, вбити два яйця і замісити однорідне тісто.
Роз'ємну форму намазати маслом і посипати манкою, викласти тісто, щоб вийшов бортик.
Приготувати заливку. Сметану, цукор, яйце збити.
Помиті ягоди змішати з цукром і викласти на тісто.
Залити сметаною, випікати 35 хвилин в духовці при 200 градусах.
Смачного!