Рецепт Пиріг на кефірі з чорницею фото

Пиріг на кефірі з чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорниця
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Подруга поділилася простим рецептом пирога на кефірі. Його можна приготувати з будь-якими ягодами-фруктами, але дуже смачно і красиво виходить саме з чорницею. Досить склянки. До того ж, з нею - корисно!

Опис приготування:

Для цього пирога на кефірі не знадобиться багато борошна або цукру. Він виходить досить дешевим. Приготувати його - просто, треба лише змішати інгредієнти і викласти в форму. На приготування піде близько години. А на завтра пиріг ще смачніше - можна буде їм поснідати або взяти з собою на роботу і"пополднічать" . До того ж, пиріг відмінно виглядає - світле тісто з вкрапленнями темно-синіх ягід чорниці. Правда, про його готовність доведеться судити по інтуїції, т.К. Зубочисткою або сірником перевірити не зможете. Справа в тому, що пиріг виходить досить вологим. Слідкуйте за часом і тим, щоб скоринка гарненько підрум'яниться.

Отже, як приготувати пиріг на кефірі з чорницею?

1. Чорницю очистіть від листочків і гілочок, промийте і викладіть на щільне паперовий рушник, щоб просохли.

2. Масло розтопіть.

3. Змішайте в мисці кефір, борошно, манку, розтоплене вершкове масло, цукор, розпушувач і вбийте яйце. Гарненько все перемішайте, щоб не було грудочок.

4. Духовку розігрійте на 180 градусів.

5. Форму вистелити папером для випічки або змастіть шматочком вершкового масла. На дно засипте чорницю, розподіліть по всьому дну форми, а зверху залийте тестом. Форму підніміть і пару раз стукніть об стіл, щоб тісто рівномірно розподілилося.

6. Випікайте протягом 40 хвилин 180 градусах. До речі, якщо користуєтеся мультиваркою, то цей пиріг можна випікати і в ній. Ставте на режим"Випічка" з 40 хвилин.

Пиріг на кефірі з чорницею готовий!

Смачного!

  • Кефір - 300 мілілітрів
  • Чорниця - 1-1, 5 склянки
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Манька - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
Для цього пирога на кефірі не знадобиться багато борошна або цукру. Він виходить досить дешевим. Приготувати його - просто, треба лише змішати інгредієнти і викласти в форму. На приготування піде близько години. А на завтра пиріг ще смачніше - можна буде їм поснідати або взяти з собою на роботу і"пополднічать" . До того ж, пиріг відмінно виглядає - світле тісто з вкрапленнями темно-синіх ягід чорниці. Правда, про його готовність доведеться судити по інтуїції, т.К. Зубочисткою або сірником перевірити не зможете. Справа в тому, що пиріг виходить досить вологим. Слідкуйте за часом і тим, щоб скоринка гарненько підрум'яниться.

Отже, як приготувати пиріг на кефірі з чорницею?

1. Чорницю очистіть від листочків і гілочок, промийте і викладіть на щільне паперовий рушник, щоб просохли.

2. Масло розтопіть.

3. Змішайте в мисці кефір, борошно, манку, розтоплене вершкове масло, цукор, розпушувач і вбийте яйце. Гарненько все перемішайте, щоб не було грудочок.

4. Духовку розігрійте на 180 градусів.

5. Форму вистелити папером для випічки або змастіть шматочком вершкового масла. На дно засипте чорницю, розподіліть по всьому дну форми, а зверху залийте тестом. Форму підніміть і пару раз стукніть об стіл, щоб тісто рівномірно розподілилося.

6. Випікайте протягом 40 хвилин 180 градусах. До речі, якщо користуєтеся мультиваркою, то цей пиріг можна випікати і в ній. Ставте на режим"Випічка" з 40 хвилин.

Пиріг на кефірі з чорницею готовий!

Смачного!

Схожі рецепти