Рецепт Пиріг з ароматними яблуками фото

Пиріг з ароматними яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Хочу поділиться рецептів ароматного пирога з яблуками. Все дуже просто, головне - слідувати покроковому супроводу. Приступимо!

Приготувати такий пиріг зможе буквально кожна господиня! У процесах немає нічого складного. Зате пиріг виходить соковитим, ароматним і дуже смачним. Прекрасно підійде до чашечки чаю або кави, а подобається і дорослим, і дітям.

  • Яблука - 2 кілограма (для начинки)
  • Цукор - 10 Ст. Ложок
  • Обкладинка, сіль - по 1/4 Чайних ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 350 грам (для тіста )
  • Цукор - 25 грам
  • Сіль - 5 грам
  • Вершкове масло - 280 грам
  • Холодна вода - 85 мілілітрів
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 1
Приготуємо тісто. У глибокій мисці з'єднаємо просіяне борошно, сіль і цукор. Додамо вершкове розм'якшене масло і перемішаємо. Продовжуємо вимішувати тісто, додаючи холодну воду. Формуємо з тіста кулю, прибираємо на 2 години в холодильник, потім ділимо на 2 різні частини і розгортаємо.
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 2
Займемося начинкою. Промиваємо і очищаємо яблука, ріжемо на великі часточки. Розміщуємо в каструлю і заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім яблука перекладаємо в окрему миску, заливаємо окропом.
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 3
Накриваємо яблука плівкою і залишаємо на 10 хвилин в такому вигляді.
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 4
Відкидаємо яблука на друшляк і даємо стекти всій рідини. На це піде приблизно хвилин 10.
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 5
Додаємо в яблука сіль, цукор і корицю, а також кукурудзяний крохмаль.
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 6
Ретельно перемішуємо яблука, щоб сіль, цукор, кориця і крохмаль рівномірно розподілилися по всій поверхні.
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 7
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо розкатаний пласт тесту. Зверху розподіляємо начинку з яблук.
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 8
Накриваємо яблука другим шаром тіста, відрізаємо зайве, робимо надрізи зверху і змащуємо поверхню пирога збитими яйцями.
пиріг з ароматними яблуками - фото крок 9
Відправляємо пиріг в духовку, попередньо розігріту до 180-200 градусів. Випікаємо протягом 25 хвилин, після закінчення пиріг охолоджуємо протягом 2 годин. Смачного!

Схожі рецепти