Пиріг з ароматними яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться рецептів ароматного пирога з яблуками. Все дуже просто, головне - слідувати покроковому супроводу. Приступимо!
Приготувати такий пиріг зможе буквально кожна господиня! У процесах немає нічого складного. Зате пиріг виходить соковитим, ароматним і дуже смачним. Прекрасно підійде до чашечки чаю або кави, а подобається і дорослим, і дітям.
- Яблука - 2 кілограма (для начинки)
- Цукор - 10 Ст. Ложок
- Обкладинка, сіль - по 1/4 Чайних ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 350 грам (для тіста )
- Цукор - 25 грам
- Сіль - 5 грам
- Вершкове масло - 280 грам
- Холодна вода - 85 мілілітрів
Приготуємо тісто. У глибокій мисці з'єднаємо просіяне борошно, сіль і цукор. Додамо вершкове розм'якшене масло і перемішаємо. Продовжуємо вимішувати тісто, додаючи холодну воду. Формуємо з тіста кулю, прибираємо на 2 години в холодильник, потім ділимо на 2 різні частини і розгортаємо.
Займемося начинкою. Промиваємо і очищаємо яблука, ріжемо на великі часточки. Розміщуємо в каструлю і заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім яблука перекладаємо в окрему миску, заливаємо окропом.
Накриваємо яблука плівкою і залишаємо на 10 хвилин в такому вигляді.
Відкидаємо яблука на друшляк і даємо стекти всій рідини. На це піде приблизно хвилин 10.
Додаємо в яблука сіль, цукор і корицю, а також кукурудзяний крохмаль.
Ретельно перемішуємо яблука, щоб сіль, цукор, кориця і крохмаль рівномірно розподілилися по всій поверхні.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо розкатаний пласт тесту. Зверху розподіляємо начинку з яблук.
Накриваємо яблука другим шаром тіста, відрізаємо зайве, робимо надрізи зверху і змащуємо поверхню пирога збитими яйцями.
Відправляємо пиріг в духовку, попередньо розігріту до 180-200 градусів. Випікаємо протягом 25 хвилин, після закінчення пиріг охолоджуємо протягом 2 годин. Смачного!