Млинцевий пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Все геніальне просто! Ось і в рецепті, як приготувати млинцевий пиріг з яблуками, немає нічого складного. А виходить смачно, ситно і нарядно. Готуйте тоненькі млинці за рецептом!
Це дуже-дуже смачний пиріг. Виходить він таким завдяки карамелізований яблучках і солодкого банану. Цей варіант можна готувати на Масляну замість звичайних солодких млинчиків. Діти будуть в захваті!
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яблука - 1 кілограм
- Банан - 2 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Білок яєчний - 1 штука
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
1. До яйцям додайте цукор і щіпку солі, збийте їх вінчиком. Потім влийте молоко.
2. Просіяне борошно відправте в кілька прийомів і перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте рослинне масло. Тісто має постояти 15 хвилин при кімнатній температурі.
3. Ополоником налийте тісто на добре розігріту сковороду і розподіліть його. Переверніть млинець, коли він підрум'яниться. Готові млинці змастіть м'яким вершковим маслом.
4. Яблука необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками.
5. На сковороді розтопіть вершкове масло, відправте в неї яблука. Посипте 4 ст. Ложками цукру, перемішайте і тушкуйте 3-5 хвилин. В кінці додайте корицю.
6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. На млинець викладіть яблучну начинку, колечка бананів і присипте трохи цукром. Чергуйте так всі верстви. Накрийте форму фольгою і випікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Збийте яєчний білок до піни, потім додайте цукрову пудру і продовжите збивати до густих піків. Покрийте білком пиріг і поверніть в духовку на 5-8 хвилин.
8. Коли пиріг злегка охолоне, подавайте на стіл!