Рецепт Млинцевий пиріг з яблуками фото

Млинцевий пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Яблука, Яйця, Банан
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Пироги, Млинці

Все геніальне просто! Ось і в рецепті, як приготувати млинцевий пиріг з яблуками, немає нічого складного. А виходить смачно, ситно і нарядно. Готуйте тоненькі млинці за рецептом!

Це дуже-дуже смачний пиріг. Виходить він таким завдяки карамелізований яблучках і солодкого банану. Цей варіант можна готувати на Масляну замість звичайних солодких млинчиків. Діти будуть в захваті!

  • Борошно - 250 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблука - 1 кілограм
  • Банан - 2 штуки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
млинцевий пиріг з яблуками - фото крок 1
1. До яйцям додайте цукор і щіпку солі, збийте їх вінчиком. Потім влийте молоко.
млинцевий пиріг з яблуками - фото крок 2
2. Просіяне борошно відправте в кілька прийомів і перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте рослинне масло. Тісто має постояти 15 хвилин при кімнатній температурі.
млинцевий пиріг з яблуками - фото крок 3
3. Ополоником налийте тісто на добре розігріту сковороду і розподіліть його. Переверніть млинець, коли він підрум'яниться. Готові млинці змастіть м'яким вершковим маслом.
млинцевий пиріг з яблуками - фото крок 4
4. Яблука необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками.
млинцевий пиріг з яблуками - фото крок 5
5. На сковороді розтопіть вершкове масло, відправте в неї яблука. Посипте 4 ст. Ложками цукру, перемішайте і тушкуйте 3-5 хвилин. В кінці додайте корицю.
млинцевий пиріг з яблуками - фото крок 6
6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. На млинець викладіть яблучну начинку, колечка бананів і присипте трохи цукром. Чергуйте так всі верстви. Накрийте форму фольгою і випікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів.
млинцевий пиріг з яблуками - фото крок 7
7. Збийте яєчний білок до піни, потім додайте цукрову пудру і продовжите збивати до густих піків. Покрийте білком пиріг і поверніть в духовку на 5-8 хвилин.
млинцевий пиріг з яблуками - фото крок 8
8. Коли пиріг злегка охолоне, подавайте на стіл!

Схожі рецепти