Пиріг на маргарині з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не хочете займатися складною випічкою, а хочете побалувати себе і близьких солоденьким, тоді найкраще підійде пиріг на маргарині з варенням в домашніх умовах.
Якщо у вас в будинку є пристойний запас консервації, значить рецепт приготування пирога на маргарині з варенням просто необхідний. Це нескладний і дуже апетитний варіант до чаю, який припаде до смаку всій родині і гостям.
- Маргарин - 200 грам
- Борошно - 800-850 грам
- Цукор - 200 грам
- Крем - 50 грам
- Варення - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 щіпка
1. Маргарин потрібно вийняти з холодильника заздалегідь, щоб він не був занадто замороженим. Нарізати його невеликими кубиками і викласти в глибоку миску разом з борошном. Руками розминати масу, поки не вийде однорідна крихта.
2. Яйця вбити в окрему мисочку і всипати до них цукор. Збити масу до білого.
3. Додати трохи жирної сметани і дрібку соди (предварительно погасив). Також можна використовувати в рецепт приготування пирога на маргарині з варенням натуральний йогурт.
4. З'єднати обидві маси і замісити однорідне тісто. При необхідності підсипати ще борошна, щоб тісто не липло до рук.
5. Розділити готове тісто на дві частини різного розміру. Ту, що поменше, відразу відправити в морозилку, щоб вона трохи підмерзли.
6. Другу частину розподілити в жароміцної формі, змащеній маслом або застеленій пергаментом. Зверху викласти будь-яке варення, яке є під рукою. Перевагу краще віддати більш густому.
7. Невеликий шматочок тесту потрібно натерти на тертці, тримаючи її в руці прямо над формою.
8. Крихітка повинна повністю закрити варення. Форму можна відправити в духовку, попередньо її розігрів, приблизно на 20 хвилин.
9. Важливо стежити, щоб пиріг на маргарині з варенням в домашніх умовах зарум'яниться, але не почав горіти. Коли він приготується, його потрібно акуратно дістати з форми і остудити.