Рецепт Пиріг «Медовик» фото

Пиріг «Медовик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто, Мед
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Рецепт пиріг «Медовик», відрізняється від популярного однойменного торта. Готується він з двох частин: пісочної основи і медової начинки, в яку я додаю лаванду. Цікаво? Тоді дивіться рецепт!

Лаванда надає випічці неймовірний аромат, проте, можете обійтися і без неї. Пиріг смачний, з ніжною кремовою начинкою. Замість лаванди можна додати цедру і сік цитрусових. Перед подачею обов'язково остудіть пиріг.

  • Борошно - 1-1, 5 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 175 грам(115 грам - тісто, 60 грам - начинка)
  • Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Вода холодна - 0, 5 склянки
  • Мед - 1 Склянка
  • Насіння лаванди - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 4 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
пирог
1. У миску просійте склянку борошна, додайте кубики вершкового масла і розітріть в пісочну крихту, при необхідності додайте трохи борошна. Крижану воду з'єднайте з оцтом і цукром, влийте в пісочну крихту і перемішайте. Сформуйте з тіста кулю, загорніть в плівку і відправте в холодильник на кілька годин.
пирог
2. Охолоджене тісто розкачати в коло, розміром з форму, в якій будете запікати.
пирог
3. Викладіть тісто у форму для запікання, формуючи високі бортики.
пирог
4. По всьому пласту зробіть проколи вилкою, тоді тісто не вздуется при випіканні.
пирог
5. Всипте квасоля, сочевицю або горох в форму і відправте її в розігрітий до 200-220 градусів духовку на 15 хвилин.
пирог
6. Обсмажте насіння лаванди на розпеченій сковороді протягом 5 хвилин. Просійте насіння через дрібне сито. В окремій мисці змішайте яйця з медом, ванільним екстрактом, лавандою і мускатним горіхом, додайте м'яке вершкове масло і збийте вінчиком.
пирог
7. Заповніть раніше спечену основу пирога начинкою, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
пирог
8. Дістаньте пиріг з духовки і залиште його на 30 хвилин, щоб він охолов. Готово, приємного чаювання!

Схожі рецепти