Підлива до картопляної запіканки
(покроковий рецепт з фото)
Хоча в рецепті використовується мало інгредієнтів, але процес вимагає тривалого часу, так врахуйте цей факт. Можете зробити блюдо заздалегідь. Розповім, як приготувати підливу до картопляної запіканки.
Підливу до запіканці готують зі свинячої ковбаски, він, що використовується для гриля. Ви можете замінити її на м'ясний фарш. Крім свинини можна використовувати курячу, яловичу, індиче. Картопля для приготування цієї страви натирають на крупній тертці і замочують у холодній воді, щоб позбутися від крохмалю.
- Картопля - 1 кілограм
- Крем - 1 Склянка
- Чеддер - 230 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Свинячі ковбаски - 400 грам
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Молоко - 2-3 склянок

1. Очистіть картопля від шкірки, потім кожен натріть на крупній тертці. У миску налийте воду і помістіть в неї картоплю, залиште на 15-30 хвилин, щоб позбутися від крохмалю.

2. Тим часом в окрему миску натріть на крупній тертці сир, викладіть сметану, сіль і чорний мелений перець, перемішайте.

3. Викладіть в миску до сметани і сиру картоплю, перемішайте. Змастіть форму для запікання вершковим маслом і викладіть запіканку. Розтопити вершкове масло і залийте ним запіканку. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 80-90 хвилин.

4. Тим часом зробіть соус: наріжте ковбаску і викладіть її в сотейник, додайте борошно і обсмажуйте кілька хвилин, влейте молоко, за смаком посоліть і поперчіть.

5. Готову запіканку дістаньте з духовки, перевірте на готовність.

6. Розріжте запіканку на шматочки, викладіть на тарілку, полийте приготовленої підливою і прикрасьте подрібненою зеленою цибулею.