Піца-пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Основа піци, яка приготовлена з рідкого тесту, виходить тонкої і ніжної. Начинка може бути будь-яка. Я пропоную приготувати піцу-пиріг з ковбасою, грибами, помідорами і сиром.
Заливні пироги з цього тесту я роблю вже дуже давно. Особливо популярний у нас такий варіант як "піца" . Рецепт дуже простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. Смачно як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Простіше піци не буває, беріть на замітку!
- Молоко - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 100 грам
- Варена ковбаса - 100 грам
- Печериці - 2-3 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Сир - 100 грам
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Майонез - За смаком
- Кетчуп - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці збийте яйце з сіллю.
Додайте молоко.
Насипте борошно і соду.
Перемішайте все до однорідного стану.
Форму змастіть маслом. Дно і боки обсипте борошном або манкою і вилийте тісто. Посипте тісто орегано або італійськими травами.
Зверху розкладіть нарізану кубиками ковбасу.
Потім розкладіть нарізані печериці.
Зверху покладіть нарізані тонко помідори.
Зробіть зверху сітку з майонезу і кетчупу і посипте все тертим сиром. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-35 хвилин.
Піца-пиріг готова.
Смачного!