Піца-пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Чому піца-пиріг? Тому що це відкритий дріжджовий пиріг, який робиться за подобою піци. Круглий шар тіста, поверх начинка і все це поливається згущеним молоком-соусом. Сподіваюся, вам сподобається!
Пропоную приготувати піцу-пиріг з яблуками. Смачну, корисну і ароматну випічку! На мій погляд яблучні пироги найбільш затребувані і апетитні, а якщо він ще й з ягодами, то це просто вибух смакових відчуттів! Ягоди для цього рецепта можна взяти будь-які на свій розсуд, причому як свіжі, так і заморожені. У мене сьогодні брусниця - дуже вдале поєднання з даної начинкою, спробуйте!
- Борошно - 220 грам
- Вода - 180 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі швидкодіючі)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 грам
- Яблука - 3 штуки
- Молоко згущене - 4 Ст. Ложки
- Брусниця - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У теплій воді розчинити дріжджі і цукор.
Додайте борошно, ванілін і сіль.
Спочатку перемішайте все ложкою і додайте рослинне масло.
Потім руками, якщо необхідно підсипаючи борошно, замісіть м'яке, трохи липке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте і залиште в теплому місці приблизно на годину.
Підійшло тісто розкачати за розміром форми, акуратно перенесіть і зробіть невеликі бортики. Накрийте чистим рушником і залиште ще приблизно на 20 хвилин.
У яблук видаліть серцевину, наріжте шматочками і викладіть їх по колу внахлест один на одного. Зверху в довільному порядку розкладіть брусницю. По бажанню, якщо яблука не сильно солодкі, посипте їх злегка цукром.
Запікайте при 180 градусах близько 20-30 хвилин. Пиріг повинен підрум'янитися і трохи піднятися. Потім дістаньте його і полийте згущеним молоком. Піца-пиріг з яблуками готовий.
Можна дати йому охолонути або відразу подати до столу. Смачного!