Pemmikan
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для тих, хто любить тривалі походи в місця, далекі від цивілізації. М'ясний концентрований продукт дуже поживний і легко засвоюється. А приготувати його нескладно, тільки довго.
Pemmikan - це харчовий концентрат, приготований з сушеного м'яса і сушених ягід або сухофруктів. Його брали в довгий шлях і американські індіанці, і сибірські мисливці. Я думаю, що у всіх народів є свій рецепт приготування такого продукту. Його можна готувати з будь-якого м'яса: зі свинини, яловичини, дичини або птиці. Пемікан можна додавати при приготуванні супів або каш, та й коли приготування гарячу їжу, пемміканом можна перекусити і так.
- Куряча грудка - 1 штука
- Сало - 100-150 грам
- Сухофрукти - 100 грам (чорнослив, чорнослив, інжир - по бажанню)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Суміш перців мелена - 0, 5 чайних ложки

Курячі грудки без шкірки перемелює в фарш і викладаємо тонким шаром в сушарку або на деко.

І висушуємо куряче м'ясо при 70 градусах. У духовці сушимо з відчиненими дверцятами.

Перемелюємо сухе м'ясо на кавомолці до стану порошку.

Сухофрукти подрібнюємо через м'ясорубку.

Потім змішаємо порошок з м'яса і подрібнені сухофрукти, ще раз пропустимо все через м'ясорубку.

Припустимо через кавомолку, додамо суміш перців і солі. Перемішуємо.

Сало краще брати свіже, щоб не помилитися з сіллю. А ще смачніше буде з копченим. Нарізаємо сало кубиками.

І витоплюємо на дуже маленькому вогні до тих пір, поки шкварки не стануть золотистого кольору. Прибираємо шкварки. Можна їх подрібнити і теж додасть в пемікан.

Злегка остиглий жир додаємо до суміші м'яса і сухофруктів, перемішуємо.

Отриману масу викладаємо в плоску посуд, утрамбовуємо. Зверху ставимо гніт, щоб краще спресувалося, і ставимо в холодильник на ніч. Вранці нарізаємо на шматочки і герметично пакуємо.