Рецепт Pemmikan фото

Pemmikan
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Пісні страви
На обід, На вечерю

Цей рецепт для тих, хто любить тривалі походи в місця, далекі від цивілізації. М'ясний концентрований продукт дуже поживний і легко засвоюється. А приготувати його нескладно, тільки довго.

Pemmikan - це харчовий концентрат, приготований з сушеного м'яса і сушених ягід або сухофруктів. Його брали в довгий шлях і американські індіанці, і сибірські мисливці. Я думаю, що у всіх народів є свій рецепт приготування такого продукту. Його можна готувати з будь-якого м'яса: зі свинини, яловичини, дичини або птиці. Пемікан можна додавати при приготуванні супів або каш, та й коли приготування гарячу їжу, пемміканом можна перекусити і так.

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Сало - 100-150 грам
  • Сухофрукти - 100 грам (чорнослив, чорнослив, інжир - по бажанню)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Суміш перців мелена - 0, 5 чайних ложки
Pemmikan - фото крок 1
Курячі грудки без шкірки перемелює в фарш і викладаємо тонким шаром в сушарку або на деко.
Pemmikan - фото крок 2
І висушуємо куряче м'ясо при 70 градусах. У духовці сушимо з відчиненими дверцятами.
Pemmikan - фото крок 3
Перемелюємо сухе м'ясо на кавомолці до стану порошку.
Pemmikan - фото крок 4
Сухофрукти подрібнюємо через м'ясорубку.
Pemmikan - фото крок 5
Потім змішаємо порошок з м'яса і подрібнені сухофрукти, ще раз пропустимо все через м'ясорубку.
Pemmikan - фото крок 6
Припустимо через кавомолку, додамо суміш перців і солі. Перемішуємо.
Pemmikan - фото крок 7
Сало краще брати свіже, щоб не помилитися з сіллю. А ще смачніше буде з копченим. Нарізаємо сало кубиками.
Pemmikan - фото крок 8
І витоплюємо на дуже маленькому вогні до тих пір, поки шкварки не стануть золотистого кольору. Прибираємо шкварки. Можна їх подрібнити і теж додасть в пемікан.
Pemmikan - фото крок 9
Злегка остиглий жир додаємо до суміші м'яса і сухофруктів, перемішуємо.
Pemmikan - фото крок 10
Отриману масу викладаємо в плоску посуд, утрамбовуємо. Зверху ставимо гніт, щоб краще спресувалося, і ставимо в холодильник на ніч. Вранці нарізаємо на шматочки і герметично пакуємо.

Схожі рецепти