Рецепт Печиво з сиру «гусячі лапки» фото

Печиво з сиру «гусячі лапки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Смачне листкове печиво, яке за формою нагадує гусячу лапку - звідси і назва. У складі печива є сир - значить воно корисне.

Опис приготування:

Смачні, солодкі, повітряні, листкові - це все відноситься до печива Гусячі лапки. Рецепт приготування печива з сиру Гусячі лапки досить простий, інгредієнтів - необхідний мінімум, нічого зайвого. Якщо хочете прискорити процес - годі й вирізати кружальця кухлем, а нарізати розкатаний пласт тесту на квадратики. Потім квадратики складати точно так же, як і кружечки. Такі печива відразу після випічки будуть трохи вологими. Рекомендую дати їм хоча б годинку постояти і підсохнути. Хоча це у вас навряд чи вийде - такі печива з'їдаються дуже швидко. І якщо ваша сім'я вся в зборі, то вони будуть стояти на кухні і чекати того моменту, коли ви витягнете печива з духовки. Рецепт печива з сиру Гусці лапки з фото перед вами, приготуйте його обов'язково і воно стане одним з ваших улюблених.

  • Сир - 200 грам
  • Борошно - 2 склянки (може трохи більше)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 1-2 склянок
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
печиво з сиру
Вершкове масло краще попередньо заморозити - так його легше буде натерти на тертці.
печиво з сиру
Додаємо до натертого маслу сир.
печиво з сиру
Потім додаємо борошно і акуратно перемішуємо все.
печиво з сиру
Тепер додаємо яйце і соду. Перемішуємо.
печиво з сиру
Тісто має вийти досить круте, тому кількість борошна регулюйте самі. Адже сир може бути і сухіше і помокрее. Загортаємо тісто в пакет або плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 20-30.
печиво з сиру
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, товщиною 0, 3-0, 5 см. Потім склянкою або кухлем видавлюємо з тіста кружечки.
печиво з сиру
У плоску миску насипаємо цукор і мачає в нього одну сторону кружечка.
печиво з сиру
Звертаємо гурток навпіл, всередину тим боком, яка в цукрі. Вмочуємо в цукор однією стороною вийшов півколо.
печиво з сиру
А тепер півколо знову складаємо навпіл, стороною в цукрі всередину. І обмакиваем в цукор верхівку четвертинки кола.
печиво з сиру
Деко застилає папером для випічки і викладаємо на нього сфорязикні печива.
печиво з сиру
Випікаємо печива в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15, потім знижуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще хвилин 10. Обов'язково стежте, щоб печива не підгоріли.

Схожі рецепти