Сирне печиво «гусячі лапки»
(покроковий рецепт з фото)
Сир - приголомшливий по своїй універсальності продукт! Я його обожнюю в будь-якому вигляді. Також він відмінно себе веде в випічці, тому часто готую з ним різні печива і пироги.
Рекомендую вам спробувати рецепт, як приготувати сирне печиво "гусячі лапки" . Солодке і ніжне, воно припаде до смаку і дорослим, і діткам. Сир надає тісту ніжність і аромат. Що дуже добре, ви можете як завгодно регулювати кількість цукру. Якщо вам подобається несолодке, просто менше мачає тісто в цукровий пісок. Мої рідні дуже люблять таку випічку, а діти з задоволенням допомагаю готувати.
- Сир - 200 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки (плюс для присипки)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Цукор ванільний - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
1. Підготуйте продукти для печива. Масло має бути не надто м'яким, інакше борошна потрібно більше і загубиться м'якість печива.
2. З'єднайте сир з вершкове масло, вилочкою добре перемішайте, розтираючи все грудочки.
3. Додайте сире яйце, перемішайте ретельно, щоб маса стала однорідною.
4. В окремій посудині з'єднайте розпушувач і борошно, введіть їх в сирну масу.
5. Замісити тісто, воно не повинно бути крутим.
6. Відріжте шматочок тесту, розкачайте його на столі, використовуйте додатково борошно для подпиленний столу і качалки. Вирубкою для печива або склянок вирізуйте кружечки.
7. Кожен кружечок обваляйте в цукрі.
8. Складіть навпіл і знову обваляйте в цукрі.
9. Ще раз складіть навпіл, притисніть трішки, щоб тісто набуло форми. Повторіть ці маніпуляції з іншими кружечками.
10. Деко змастіть рослинною олією або застеліть пергаментом, викладіть печиво, за допомогою зубочистки нанесіть малюнок (вдавите її просто в тісто), імітуючи гусячу лапку. Надішліть в розігріту духовку печиво на 15-20 хвилин, температура 180 градусів.
11. Печиво "гусячі лапки" готово! Остудіть її і подавайте. Приємного!