Печиво «гусячі лапки»
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з сирного тесту завжди виходить ніжною і смачною. А печиво "гусячі лапки" просто тане в роті! Із зазначених в цьому простому рецепті інгредієнтів вийде кілька листів печива!
Печиво "гусячі лапки" ідеально підходить для будь-якого свята, особливо дитячого. Головне - приготувати тісто, гарненько його замісити і охолодити. Печиво краще ліпити з компанією, адже із зазначених в рецепті інгредієнтів вийде не менш 80 штук!
- Олія - 220 грам
- Сир - 200-220 грам
- Борошно - 2 склянки
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5-1 склянки
1. Масло нам знадобиться заморожене. Натріть його в миску на буряковій тертці. Так легше буде замісити тісто.
2. До маслу додайте сир.
3. Потім в миску додайте просіяне борошно.
4. Гарненько перетріть інгредієнти руками.
5. Додайте в тісто яєчні жовтки і воду (бажано - кип'ячену).
6. Замісити тісто. Спочатку воно буде розвалюватися, але потім (коли масло розтане) стане досить крутим.
7. Загорніть тісто в фольгу і на годину покладіть в холодильник. Охолоджене тісто легше розкачати.
8. Через годину включіть її розігріватися на 190 градусів. Деко застеліть пергаментним папером. Стіл присипте борошном і досить тонко розкачати частина тесту. Формочкою або блюдцем (діаметром - 7-8 см) зробіть кружечки.
9. Приготуйте тарілку з цукром. Одну сторону гуртка з тіста умочіть в цукор.
10. Гурток покладіть на долоню цукрової стороною вгору.
11. Зігніть гурток півмісяцем, потім знову опустіть однією стороною в цукор.
12. Загорніть ще надвоє, цукрової частина всередину. Одну з четвертний частини умочіть в цукор.
13. Викладіть печиво на застелений пергаментним папером деко цукрової частиною вгору.
14. Випікайте печиво в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Печиво виросте і стане золотистого кольору.
15. Печиво "гусячі лапки" готово! куша, як тільки трохи прохолоне. Смачного!