Печиво з горіхами і фініками
(покроковий рецепт з фото)
Печиво приготуємо з шматочками волоського горіха і фініками. Фініки надають випічці солодкий смак, тому цукру додаємо мінімум. Таке печиво добре підійде для домашнього чаювання.
Печиво розсипчасте і солодке завдяки фінікам. Горіхи бажано взяти сирі або злегка підсушені. Кількість горіхів та фініків корегуйте на свій смак.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Сода - 1 щіпка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Фініки - 7-8 штук
- Горіхи волоські - 7-8 штук
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Яйце збиваємо з цукром.
Додаємо олію і продовжуємо збивати.
Насипаємо 2 види борошна, цельнозерновую і білу пшеничну.
Соду гасимо оцтом і додаємо в миску. Замішуємо тісто.
Фініки без кісточок нарізаємо шматочками, волоські печінки. Фініки і горіхи висипаємо в тісто і добре перемішуємо.
Тісто з наповнювачами нарізаємо брусочками як на фото.
Перекладаємо заготовки на деко покритий пекарської папером. Запікаємо при температурі 180 градусів 12 хвилин.
Готове печиво посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!