Печиво у вигляді грибочків
(покроковий рецепт з фото)
Легке, повітряне печиво-безе з білка в формі печериць - це забавний і оригінальний десерт до чаю, кава і особливо - на святковий стіл. Показую як приготувати печиво у вигляді грибочків!
Багато хто боїться зв'язуватися з бізе і взагалі з білковими печивом. І дарма, вони готуються насправді просто. Головний секрет - у винному камені, в магазині можете знайти такий білий порошок з написом cream of tartar, це він і є. Він допомагає збити білки в білосніжну стійку піну. Ще один момент. Для приготування печива у вигляді грибочків яйця повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте їх з холодильника.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор або цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Винний камінь - 0, 25 чайних ложки
- Шоколад - 100 грам
- Обкладинка - 1 щіпка
- Каєнський перець - 1 щіпка
Збийте яйця з цукровий піском (дрібним, якщо такого немає - замініть на цукрову пудру). Додайте винний камінь - порошок на кінчику чайної ложки, чверть її. Білки повинні стати густий білою піною. Акуратно перекладіть їх в пекарський мішок.
На деко викладіть пергамент. Потім - видавіть наші майбутні капелюшки і ніжки. Капелюшки більш плоскі і круглі, а ніжки - вище.
У капелюшків акуратно пальчиком вирівняйте верхівку, щоб не залишалося хвостика від пекарського мішка.
Випікаємо як бізе - на маленькому вогні, в духовці розігрітій до 120 З. Печиво має затвердіти, стати хрустким, але не жовтим. А випікати треба досить довго. Хороша духовка вам це забезпечить.
Потім у ніжок акуратно зріжте верхній хвостик, щоб вони були рівними.
Розтопіть шоколад а водяній бані, додавши корицю і, по бажанню, каєнський перець. Зберіть грибочки - умочіть капелюшок нижньою стороною. Це у нас будуть грибні "суперечки", потім ніжку і склейте дві половинки.
Ось так.
Готове повітряне печиво у вигляді грибочків посипте корицею і можете подавати. Дуже смачно з кавою. Смачного!